Piše: C.R.

Odziv Érica Zemmourja na zmanjšanje vizumov za Alžirijo, Maroko in Tunizijo: “Danes je prišlo do nenadne odločitve vlade Emmanuela Macrona, da drastično zmanjša vizume za Alžirijo, Maroko in Tunizijo.”

Tukaj je celotno besedilo videoposnetka v slovenskem  prevodu:

“Pozdravljeni vsi! Ne, to nima nobene zveze s predsedniškimi volitvami in s tem, kar govorim že več mesecev. Toda da, gospod, kaj si mislimo o vas? Seveda so se pogajanja zavlekla več mesecev. O tem govorite že eno leto. In potem se nenadoma zgodi. Dobro, poglejmo. Enkrat bodimo resni. Že leta. Povedali so nam, da je popolnoma nemogoče prisiliti vlade, da sprejmejo nazaj svoje nezakonite državljane. Nočejo podpisati znamenitih konzularnih potnih listov, s katerimi bi jih lahko poslali nazaj. Potem pa nenadoma ugotovimo, da dejansko obstajajo sredstva pritiska, ki smo jih vsa leta zavračali, ljudi, ki so trdili, da obstajajo sredstva pritiska, pa smo imenovali ekstremiste. No, ne. Nenadoma je zmerna vlada Emmanuela Macrona prevzela metode skrajnežev, v tem primeru je zmanjšala število vizumov za državljane držav, ki nočejo sprejeti svojih nezakonitih priseljencev. To je v redu. Počakali bomo na dejansko izvajanje tega ukrepa, vendar vsaj načeloma čestitamo Gabrielu Attalu in Emmanuelu Macronu. Toda zdaj, ko sem spoznal Gabriela Attala, ki je navdihnil politiko Emmanuela Macrona, bom do njega velikodušen in mu bom ponudil nadaljnje ukrepe za zmanjšanje migracijskih tokov in vrnitev nezakonitih priseljencev, ki jih nikoli ne pošljejo nazaj in katerih število v Franciji je ocenjeno na 400.000 do 800.000.

Prvi, prvi, seveda v skladu s pravkar sprejetim ukrepom. Število vizumov se bo zmanjšalo. Prav tako bi lahko zmanjšali ali celo ukinili uradno razvojno pomoč, ki jo plačujemo tem državam. Prav tako bi lahko preprečili prenos denarja od gostujočih delavcev v njihove matične države. Lahko jih blokiramo. Lahko jih obdavčimo. Da, obstajajo načini za pritisk na te države, da sprejmejo nazaj svoje nezakonite priseljence. In potem moramo na primer opraviti svoj del dela. Najprej je treba odpraviti znameniti Vallsov odlok, ki omogoča diskretno legalizacijo na tisoče in tisoče nezakonitih priseljencev. Od leta 2015, ko je bila izdana ta okrožnica, so to storile zaporedne vlade. Na ta način se letno legalizira približno 30.000 nezakonitih priseljencev. Nihče ne ve, kaj se dogaja. Potem bi lahko vse izolirane mladoletnike, za katere vemo, da večinoma niso niti mladoletniki niti izolirani, poslali nazaj k njihovim družinam. Tudi sam maroški kralj je priznal, da bi jih lahko vzel nazaj. Otrokom je bolje le s starši. To so osnovna načela.

In potem bi lahko nadaljevali na primer takole. Vsi tujci, ki bi zaprosili za vizum v Franciji, bi morali na primer plačati varščino v višini 10.000 evrov. To počnejo Američani, tudi druge države to počnejo, če ne odidejo, in plačajo za svojo repatriacijo, kar je za nas drago. Prav tako bi morala podjetja plačati za nezakonite priseljence, ki jih zaposlijo, saj nas to tako ali tako stane veliko denarja. Vidite, da je s problemom nezakonitih priseljencev povezanih veliko stvari, veliko stvari. Spomnim se razprave med gospodom Darmaninom in gospo Le Pen pred nekaj meseci. Gospod Darmanin je bil ponosen, skoraj srečen zaradi svoje nemoči, gospa Le Pen pa mu ni mogla ničesar povedati in mu svetovati, kaj naj stori? To je bila razprava o nemoči in nevednosti. Zdaj smo daleč od tega. Nasprotno, danes moramo biti država moči, ki absolutno najde sredstva, da domov pošlje največje število nezakonitih priseljencev. Ko bo to storjeno, bomo prešli na naslednji korak, to je vprašanje zakonitega priseljevanja. Kmalu se bomo videli.”

Vir: YouTube

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj