Piše: C.R.

Devetinštiridesetletni francoski državljan je bil obsojen na štiri leta zapora, ker je ilegalno prevažal migrante čez špansko-francosko mejo in je ob aretaciji celo poskušal z vozilom trčiti v policiste.

Kazensko sodišče v Bayonnu je 49-letnika z imenom “Daniel”, po poklicu ovčerejca in tesarja, spoznalo za krivega trgovine z ljudmi.  Od decembra je kar štiriindvajsetkrat iz španskega Iruna v Francijo prepeljal skupno 162 migrantov iz podsharske Afrike.

‘Daniela’ so ujeli v petek v Bayonnu, potem ko je v zavetišču v mestu odložil 15 migrantov in skušal z vozilom udariti policiste, ki so ga hoteli prijeti, pri čemer je enega policista lažje poškodoval, poroča France Bleu. Po napadu je pobegnilo, a so ga približno uro pozneje prijeli v vasi Béhobie blizu španske meje.

Daniel je na sodišču povedal, da za prevoz migrantov čez mejo ni zahteval plačila in da je migrantom v centru Rdečega križa v Irunu razkril svojo telefonsko številko, češ da je deloval iz humanitarnih razlogov. Temu pa sodišče ni verjelo- »Daniel« je namreč zadolžen za okoli 150 tisoč evrov, ob aretaciji pa so pri njemu našli 2400 evrov. Izgovarjal se je, da je denar namenjen za nakup lesa, ki ga potrebuje kot tesar.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj