Piše: C.R.

First Draft News, zdaj že ukinjena neprofitna organizacija, ki jo financira levičarska fundacija Open Society Foundation milijarderja Georgea Sorosa, je imela ključno vlogo pri pripravi Twitterja na prikrivanje zgodbe o prenosnem računalniku Hunterja Bidena leta 2020. To izhaja iz notranjih dokumentov, ki jih je avtor Michael Shellenberger objavil kot del “Twitterjevih datotek” Elona Muska.

 Soros kot financer Zudeckerjeve nevladne organizacije

Po navedbah Shellenbergerja je septembra 2020 Aspenov inštitut organiziral usposabljanje za predstavnike medijev in vodje družbenih medijev o tem, kako ravnati v primeru hipotetičnega uhajanja podatkov, podobnega poročilu o prenosnem računalniku Hunterja Bidena, ki je izbruhnilo oktobra. Glede na elektronsko sporočilo, ki ga je objavil Shellenberger, se je izkazalo, da je pri vaji sodelovala tudi Claire Wardle, nekdanja izvršna direktorica in soustanoviteljica podjetja First Draft News.

Naslov, za katerega se je zdelo, da pripada Wardleovi, je bil eden od več prejemnikov v elektronskem sporočilu, ki je bilo poslano vodilnim novinarjem s področja nacionalne varnosti, vodji varnostne politike družbe Facebook in drugim, je dejal Shellenberger. Fundacija Open Society Foundation, ki ji predseduje levičarski zagnanec Soros, je nekoč financirala First Draft News. Organizacija je bila ukinjena junija.

“Danes sporočamo, da First Draft zapira svoja vrata, da bi naredil prostor za naslednje poglavje – njegovo poslanstvo se bo nadaljevalo v novoustanovljenem laboratoriju Information Futures Lab, ki je pobuda Brown School of Public Health ,” je v izjavi dejal Wardle.

Poslovna igra za cenzuro pozneje Bidenova zgodba o prenosnem računalniku

Vaja usposabljanja inštituta Aspen z naslovom “Puščanje v Burismi” je oktobra 2020 vključevala vrsto hipotetičnih puščanj, ki so pokazala, da je Hunter Biden v svoji vlogi v Burismi zaslužil več denarja, kot je bilo prej razkrito, in da je o svojem delu tam komuniciral s svojim očetom, je poročal Shellenberger. Namen vaje je bil vplivati na to, kako bodo mediji poročali o uhajanju podatkov v zgodbi o Hunterjevem in Bidenovem prenosnem računalniku in kako bodo o tem poročale platforme družbenih medijev.

Inštitut Aspen, levo usmerjeni think tank, ki ga financirajo velike filantropske organizacije, kot sta Rockefellerjeva fundacija in Fordova fundacija, vodi Komisijo za informacijske motnje, projekt proti dezinformacijam, ki je zaradi domnevne levičarske pristranskosti sprožil gnev konservativcev. Komisija je pozvala platforme družbenih medijev, naj cenzurirajo račune, ki so po njenem mnenju “super-pospeševalci” dezinformacij, in sicer z demonizacijo, odstranjevanjem objav, za katere meni, da so napačne, in kaznimi za uporabnike, ki jo kršijo.

Mainstream mediji so pomagali Bidenu zmagati na volitvah

Zgodba časopisa New York Post je razkrila, da je Hunter Biden svojega očeta, takratnega podpredsednika Joeja Bidena, predstavil vodilnemu direktorju ukrajinskega energetskega podjetja Burisma. Manj kot leto dni pozneje naj bi starejši Biden pritiskal na ukrajinsko vlado, naj odpusti tožilca, ki je preiskoval podjetje.

Večina večjih novičarskih mrež pred volitvami ni želela poročati o tej zgodbi, Twitter in Facebook pa sta jo zamolčala. To je posledično zagotovilo zmago demokrata Joeja Bidna na predsedniških volitvah v ZDA leta 2020

Datoteke Twitter so razkrile razširjeno cenzuro na Twitterju, ki je naklonjena levičarskim argumentom, včasih v dogovoru z FBI. FBI je Twitterju plačal skoraj 3,5 milijona dolarjev, da je njegovo osebje izpolnjevalo njegove zahteve, nekdanji uslužbenci FBI pa so imeli na Twitterju svoj zasebni kanal Slack, trdi Shellenberger.

Vir: UME