Piše: Álvaro Peñas

Intervju z Grazio Di Maggio, eno od najmlajših kandidatk Fratelli d’Italia za poslansko zbornico v volilni enoti Lombardija. Rodila se je leta 1994, diplomirala iz evropske in mednarodne politike na univerzi Università Cattolica del Sacro Cuore in je svobodna novinarka. Kandidirala je na občinskih volitvah v mestu Milano oktobra 2021 in je trenutno v vodstvu med kandidati.

Ste novinarka, vendar ste že dolgo v politiki, kaj vas je pripeljalo v Fratelli d’Italia?

Rad verjamem, da “kar je namenjeno tebi, najde način, da te doseže”. Vse se je začelo med mojimi univerzitetnimi leti v Milanu, ko sem bila potopljena v radikalno moderno okolje in obkrožena z vse bolj odklonskimi idejami. Rekel sem si: “Ne morem biti edina, ki tako razmišlja, ki želi spremeniti svoje okolje. Ugotovila sem, da se borim za obrambo tega, v kar verjamem, za temeljne vrednote naše družbe. Odraščala sem v desničarski družini, vendar me nihče ni gnal v politiko. Dobra mera radovednosti in naklonjenost vrednotam sta me pripeljali do tega, da sem vedno bolj pozorno spremljala Fratelli d’Italia in Giorgio Meloni, dokler se nisem vpisala med nekim dogodkom in začela se je čudovita ljubezenska zgodba z ljudmi iz naše skupnosti.

Kako poteka kampanja v Lombardiji? Mislim, da je bilo v Milanu nekaj nasilnih incidentov s skrajno levico, je tako?

Milano je mesto, ki ga imam rada, mesto, ki sem ga izbrala, ker se nisem tam rodila, ampak sem se odločila, da uresničim svoj življenjski projekt. Volilna kampanja je zelo intenzivna, vendar je najpomembnejši stik z ozemljem, združenji in vsemi ljudmi, ki jih srečuješ na lokalnih trgih. Glede na ankete smo prva stranka v Italiji in Italijani verjamejo v naš projekt, zaupajo v povezanost Fratelli d’Italia, so navdušeni in si zaslužijo spremembe. Prvič so se približali našim skupnim izhodiščem, to pa je zmaga za tiste, ki so začeli, ko je bila stranka pod 5 %. Na žalost se dogajajo tudi obžalovanja vredne epizode, kot je bila tista pred nekaj dnevi, ko je v središču Milana skupina vandalov razbila in uničila eno od naših stojnic. To je le še zadnje dejanje zagovornikov enoumja, tistih, ki nas želijo utišati, tistih, ki se bojijo, ker nas ne morejo premagati na polju argumentov. Nikoli nas ne bodo spravili v kot.

Prejšnjo nedeljo je Giorgia Meloni vodila množično zborovanje na milanskem trgu Piazza del Duomo. Kaj je Giorgia Meloni sporočila lombardskim kandidatom?

Vsakič, ko poslušam Giorgio Meloni, sem presenečena, saj s svojo pripravljenostjo in preprostim načinom pojasnjevanja zapletenih vprašanj uspe prepričati tudi največje skeptike. Zagotovo je pred nami veliko ambicioznih izzivov, ob katerih se nam tresejo roke, smo v času velike krize, ne le gospodarske, temveč tudi socialne in kulturne, in prvih sto dni nove vlade ne bo lahkih. Fratelli d’Italia bo resnost svoje vsebine, avtoriteto svojega vodstvenega razreda in trdnost svojih načel dokazala tudi v vladi naroda, kot je to v zadnjih letih storila iz opozicije. Ne zaman se moto te volilne kampanje za nas glasi “Pripravljeni smo”.

Deset dni pred volitvami so bile prepovedane ankete, menite, da je razlog za to vse večji razkorak med Giorgio Meloni in levico?

Levica živi s strahom pred anketami, medtem ko mi razmišljamo o vodenju volilne kampanje, ki bo temeljila na predlogih in vsebini, ne pa na demoniziranju naših nasprotnikov. Še naprej bomo delali to, kar smo vedno delali. Tisti, ki bi nam morali reči da, so Italijani. Vztrajnost se na koncu vedno obrestuje.

Kaj menite o kampanji proti Giorgii Meloni? Obtožili so jo celo, da se je udeležila poklona Sergiu Ramelliju, žrtvi komunističnega nasilja.

Mislim, da je ta kampanja obrekovanja in sovraštva, ki jo je ustvarila levica, modus operandi sistema hegemonske moči, ki jim ga je uspelo vzpostaviti v preteklih letih. Poznamo in smo žrtve tega načina vodenja politike tistih, ki nimajo predlogov, ki bi jih lahko prispevali, zato svoje argumente utemeljujejo z demonizacijo nasprotnika. Preprosto povedano, Giorgia Meloni je ženska, je desničarka in ji ni treba pripovedovati, kaj so njeni politični nasprotniki počeli, ko so bili stari 15 let, ali jemati stavkov iz konteksta, da bi izkrivila resničnost. Prav tako se ji ni treba opravičevati, ker se je institucionalno udeležila komemoracije za Ramellijem in Pedenovim, ki je potekala v Milanu v prisotnosti župana Giuseppeja Sala in drugih osebnosti. Poleg tega je uporaba zgodbe o bolečini in krivici, kot je zgodba mladega Sergia, za obrekovanje vodje stranke ne le napačna, ampak naravnost sramotna.

Kampanje, ki obujajo duhove preteklosti, so vse manj uspešne, kot smo videli na Švedskem. Kaj menite o rezultatih Švedskih demokratov? Ali menite, da je v korist Fratelli d’Italia?

Eksponentno naraščanje kriminala in nasilja kot posledica povečanja števila priseljencev v nordijskih državah ter neuspeh modela vključevanja, ki ga je načrtovala levica, so pripeljali do tega odličnega rezultata Švedskih demokratov. Za desnico je glasovalo 58 % mladih Švedov, kar je zgodovinski rezultat. Mislim, da to ni neposredno v korist Fratelli d’Italia, vendar je to vsekakor pomemben rezultat za družino evropskih konservativcev, katere del je FdI in katere predsednica je Giorgia Meloni.

Če javnomnenjske ankete ne lažejo, bo Giorgia Meloni postala predsednica vlade. Kaj to pomeni za Italijo in preostalo Evropo?

Po več kot desetih letih bednih volitev in vlad, ki jih ljudje nikoli niso legitimirali, bomo 25. septembra lahko naši državi vrnili prihodnost. Stranka Fratelli d’Italia je pokazala, da je edina prava in verodostojna alternativa sedanjemu levičarskemu sistemu oblasti. Za nas so tisti, ki poslujejo in ustvarjajo bogastvo, vir, ki ga je treba ceniti; delo izraža dostojanstvo državljana in je vrednota, ki jo je treba zaščititi, ne pa koncesija države; spoštovanje okolja in gospodarska rast morata najti svoj dom v združljivi ideji razvoja; družina je temeljna skupnost družbe, ne pa stara in zastarela institucija, ki jo je treba porušiti. Zahodna lega Italije je za nas naravna izbira in ne politična kalkulacija. Naša država se mora po preveč letih marginalizacije ponovno uveljaviti v mednarodnih forumih. Pred nami so težki časi, vendar bomo s Fratelli d’Italia v vladi tega naroda, z vlado, ki jo je legitimiral ljudski glas, skupaj z novo nacionalno kohezijo popeljali Italijo iz krize, v katero jo je potegnila neodgovorna politika. Z Giorgio Meloni in italijanskimi patrioti bo na prvem mestu dobro domovine.

Vir: El Correo de España