Piše: C.R.

Emmanouil Fragkos meni, da bodo imele vse države, ki izpolnjujejo njene naloge, težave z nezakonitimi migracijami, dokler bo delovala Evropska komisija.

Sedanji ukrepi Evropske komisije na področju migracijske politike ne upoštevajo blaginje grških državljanov, meni grški poslanec Evropskega parlamenta Emmanouil Fragkos, član skupine Evropskih konservativcev in reformistov (ECR).

V pogovoru za poljski katoliški radio Maryja je izjavil, da je nemogoče, da bi Grčija vsem nezakonitim migrantom odobrila azil in jim dovolila, da ostanejo na grških in evropskih tleh.

Evropski poslanec je poudaril, da je levičarska vlada njegove države neučinkovita v boju proti nezakonitim migracijam in da ni odločna v odnosu do Evropske komisije.

“Edine države, ki imajo dobro migracijsko politiko, so države Višegrajske četverice. Poljska in Madžarska ravnata pravilno, čeprav ju Evropska komisija zaradi tega napada,” je dejal.

Fragkos meni, da se Evropa sooča z novo migracijsko krizo. Primerjal je sedanjo krizo na poljsko-beloruski meji z razmerami med Grčijo in Turčijo. Turški predsednik Erdogan je migrante v Grčijo usmeril pod pritiskom in od Evropske komisije zahteval več sredstev. Belorusija iz podobnih razlogov pošilja migrante v baltske države.

“Poljska vlada kljub temu ščiti svoje državljane. Če bi Grčija vodila podobno politiko kot Poljska, se ji ne bi bilo treba bati migrantskega vala. Žal ni tako in Poljska je zaradi ukrepov, ki jih je sprejela njena vlada, v veliko boljšem položaju,” je dejal.

Grški poslanec meni, da bodo imele vse države, ki sledijo navodilom Evropske komisije, težave z nezakonitimi migracijami, dokler bo ta levičarska.

Po njegovih besedah bi morala Komisija okrepiti meje in nezakonitim migrantom jasno povedati, da ne bodo prišli v Evropo, ampak bodo tihotapci le izgubili svoj denar.

“Če ustavimo prve poskuse in jih pošljemo nazaj domov, jim damo jasen signal, da se jim ne splača poskusiti, saj nimajo možnosti, da bi ostali v Evropi,” je dejal.

Vir: Radiomaryja.pl

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj