Piše: Andrej Sekulović

Množične migracije in begunske krize ne služijo le globalistom pri izvajanju velike demografske zamenjave Evropejcev in uničevanja celovitosti posameznih narodov. Predstavljajo namreč tudi zlato jamo za ponarejevalce dokumentov, tihotapce z ljudmi in druge kriminalce in kriminalne združbe.

Lansko poročilo Globalne iniciative proti transnacionalnemu organiziranemu kriminalu ocenjuje, da je tihotapljenje migrantov posel, ki je vreden kar petdeset milijonov evrov na leto. Zato se ni za čuditi, da so se pohlepnim zločincem verjetno zasvetile oči ob trenutni begunski krizi, ki jo je sprožila vojna v Ukrajini.

Ranljivost Ukrajink

Begunce, ki so za razliko od »beguncev« iz tretjega sveta predvsem begunke, oziroma ženske, naj bi kriminalne združbe hotele izkoriščati za prostitucijo, celotno krizo pa izkoriščajo tudi za trgovino z mamili in celo z človeškimi organi. V poljskem Krakovu naj bi tako neznanci pristopali k Ukrajinkam na železniški postaji in jim nudili brezplačno stanovanje in hrano, če se vkrcajo na nek avtobus, ki naj bi šel v Nemčijo. Če je v migrantski krizi, ki se je začela pravzaprav veliko pred letom 2015, in še vedno traja, glavni posel tihotapljenje ljudi, pa je kot kaže ukrajinska begunska kriza omogočila zaslužek predvsem kriminalnim poslom s preprodajo in ustvarjanjem ukrajinskih dokumentom, ki omogočajo migrantom, da se kot »begunci« prebijejo v Evropsko unijo.

Glavni izgredniki predvsem romskega izvora

Konec marca je prišlo do izgredov v centru za begunce v nemškem mestu München. Do nasilnih neredov je prišlo potem, ko so hotele tamkajšnje oblasti tiste prišleke, ki so imeli srbečico ločiti od ostalih. V izgredih so med drugim naseljeni domnevno »ukrajinski begunci« v centru uporabili stole in granitne kocke kot orožje, v incident pa je bilo vpletenih kar petdeset »beguncev«. Nerede je ustavilo posredovanje policistov, ki so nemudoma prišli na kraj dobro opremljeni in v velikem številu. Morda bi ob tem kakšni levičarji, ki so se v zadnjih mesecih zgražali nad tem, da dela desnica »rasistične« razlike med ukrajinskimi begunci in prosilci za azil iz tretjega sveta, takoj hiteli vzklikati, češ poglejte tudi ukrajinski begunci so lahko nasilni in divji. Vendar pa bi morali takšni levičarji malce zadržati svoje besede. Izkazalo se je, glede na policijske vire, da je velika večina teh nasilnih »beguncev«, pravzaprav romskega in sintskega – gre za podskupino Romov- etničnega izvora. Resničnih ukrajinskih beguncev naj bi bilo le za vzorec. Policisti naj bi povedali tudi, da je moč opaziti veliko romskih družin med begunci. Sicer pa je že sredi marca prišlo do neredov v nemškem mestu Miesbach, ko so begunci iz Ukrajine, ki so bili Romi in Sinti protestirali, ko so izvedeli, da so nastanjeni v športni hali. Namesto tega so zahtevali hotel s tremi zvezdicami.

Preprodaja dokumentov

Po poročanju nemškega časnika Bild naj bi se nekdo »močno obogatil« na račun vojne v Ukrajini in begunske krize, ki jo je povzročila. Neznani kriminalci naj bi namreč veliko služili z izdajanjem in prodajo ukrajinskih potnih listov ekonomskim migrantom, ki niso Ukrajinci, vendar pa s pomočjo kupljenih lažnih dokumentov pod pretvezo, da bežijo pred vojno prispejo v zahodno Evropo, ki je sicer tudi glavni cilj ekonomskih turistov in tistih, ki hočejo izkoriščati velikodušno socialno pomoč tamkajšnjih držav. Po omenjenih izgredih v Münchnu je po poročanju Bilda predstavnik policijske uprave izjavil: »Imajo čisto nove ukrajinske potne liste, ki so obenem pravi. Nekdo v Ukrajini trenutno močno služi«.

Lažni begunci v Franciji in na Irskem

Glede na poročanje francoskega medija Le Figaro, naj bi se med ukrajinskimi begunci, ki so prispeli v Francijo »skrivalo« tudi več migrantov, ki niso Ukrajinci, temveč so se nahajali na področju Ukrajine ob začetku Putinove agresije. Med njimi naj bi bili Alžirci, Maročani, Indijci, Pakistanci in drugi. Figaro poroča, da naj bi bilo takšnih lažnih beguncev kar trideset odstotkov, medtem ko so drugi mediji kasneje poročali o nižjem številu. Na to sta opozarjala tudi Éric Zemmour in Marion Marechal Le Pen. Zemmour je v radijskem intervjuju dejal: »Bodimo previdni. Smo radodarno ljudstvo, ki je sprejelo latinoameriške in azijske begunce. Ukrajinci so naši krščanski evropski bratje. Vendar pa pravim, bodimo previdni zaradi afriških in severnoafriških beguncev med Ukrajinci.« Na uradnem Twitter profilu francoskega nogometnega moštva Roscommon GAA Gaelic pa so izbrisali čivk, ki naj bi prikazoval »ukrajinske begunce« na njihovi tekmi, ko so se začele vrstiti omembe, da temni begunci niso ravno slovanskega izgleda. S tovrstnim primerom naj bi se soočali tudi v irski prestolnici Dublin, ko so se na letališču pojavili Pakistanci, ki so trdili, da so ukrajinski državljani. Prav tako so vsi trdili, da so stari šestdeset let, kljub temu, da je bilo očitno, da so mlajši, saj so se s tem hoteli izogniti neprijetnim vprašanjem glede tega kaj počnejo na Irskem kot begunci in kako so zapustili Ukrajino, kjer morajo vsi moški med osemnajstim in šestdesetim letom starosti prijeti za orožje.

Lažni študenti

Jasno je, da ekonomski migranti iz Afrike, Bližnjega vzhoda in južne Azije poskušajo izkoristiti ukrajinsko krizo, da bi prišli v Evropi do brezplačnih prebivališč in drugih ugodnosti. Seveda na račun resničnih beguncev, ki potrebujejo pomoč. Spomnimo, lansko leto smo bili priča iz strani beloruskega režima sproženim množičnim migracijam v Poljsko, ki je uspešno branila svoje meje. Sedaj pa se očitno veliko migrantov iz Sirije, Iraka, Afganistana, in tudi Kurdov, ki so obtičali v Belorusiji, poskuša pomešati med ukrajinske begunce. V osrednjih medijih smo že poslušali in brali o tem kako naj bi »rasistični« Poljaki pri sprejemanju beguncev zadrževali afriške študente na meji. Vendar pa se, kot kaže, veliko omenjenih migrantov, ki so skoraj izključno moški, skuša prebiti v Evropsko unijo ravno tako, da se predstavljajo kot tuji študenti, ki so ob izbruhu vojne prebivali v Ukrajini. Razlog, da so bili zadržani na meji ni nekakšna ukoreninjena nestrpnost Poljakov, temveč preprosto upoštevanje zakona. Mnogi od migrantov so bili pridržani, ker niso imeli nikakršnih dokumentov, ki bi jih kakorkoli povezovali z Ukrajino in prebivanjem v njej.

Stopnjevanje migracij iz globalnega juga

V prvi četrtini letošnjega leta je v Evropi tudi sicer število prošenj za azil močno povečalo, glede na podatke Evropskega podpornega urada za azil. Medtem ko so vse oči uprte v dogajanje na vzhodu, narašča množično priseljevanje tudi iz globalnega juga. Letos naj bi prošnje za azil narasle kar za 68 odstotkov v primerjavi s prejšnjim letom. V prvih treh mesecih tega je bilo prejetih kar sto sedemdeset tisoč prošenj, ob tem pa gre za podatke, ki ne vključujejo Ukrajincev. Obenem je poleg tega, da so migranti iz Severne Afrike in arabskih dežel večinoma mladi moški, iz Ukrajine pa bežijo pred vojno predvsem ženske in otroci, razlika med skupinama tudi, da Ukrajinci ne iščejo azila. Prijavijo se le zato, ker so zaradi vojne upravičeni do zaščite v Evropski uniji, kar pomeni, da jim ni treba skrbeti zaradi vizuma. Medtem ko bodo nekateri Ukrajinci vsekakor ostali v Evropski uniji, se jih želi veliko čim prej vrniti domov.

Vračanje domov

Drugi se kljub vojni že vračajo domov, saj bi lahko vojna trajala več let, ki jih kljub nevarnosti doma nočejo preživeti v tujini. Šest tednov po začetku vojne so se začeli ženske in otroci vračati k svojim možem in očetom. Yurii Buchko, Namestnik vojaškega administratorja v mestu Lvov, ki je prehodna točka za potujoče begunce, je v nekem intervjuju izpostavil, da včasih tudi polovica potnikov na dan potuje nazaj domov, namesto, da bi bežali v tujino. »Ljudje razumejo, da navkljub vojni lahko živijo v Ukrajini«, je dodal. Posledica tega je, da se tudi trgovine in podjetja znova odpirajo. Prvo soboto v aprilu je osemnajst tisoč Ukrajincev zapustilo državo, devet tisoč pa se jih je vrnilo v pokrajino okoli Lvova. Da gre za vsakodnevne trende so potrdili tudi obmejni policisti.

 

Članek je bil prvotno objavljen v tiskani izdaji Demokracije

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj