Piše: Elmar Forster

Devetinsedemdesetletni predsednik je imel skoraj 45-minutni govor na univerzi v Severni Karolini. Nato je iztegnil roko. Težava je bila v tem, da ob njem ni bilo nikogar, ki bi ga stresel – kot je poročal New York Post.

Šele čez nekaj časa je to opazil tudi predsednik, nato pa se je očitno v zadregi ozrl naokoli in preveril, ali je sploh kdo prisoten. Nazadnje je zapustil govorniški oder.

Za njegove politične tekmece, kot je republikanski senator Ted Cruz, je bila sramotna predstava najmočnejšega človeka na svetu praznik. Navsezadnje je to že dolgo povezano z nadaljnjimi znaki demence, ki jeih ljudje vse bolj pogosto opažajo pri ameriškemu predsedniku.

Obamov nekdanji zdravnik: “Kognitivno nesposoben”

Ronny Jackson, nekdanji zdravnik Bele hiše (v času Obamove in Trumpove administracije), je v petek predlagal, naj demokratski predsednik nemudoma odstopi in tako državi prihrani še več trpljenja.

“Celotna država že več kot leto dni opaža duševne kognitivne težave in večina ljudi ne dvomi, da se mu je nekaj zgodilo, da ni več takšen, kot je bil. Trenutno ni primeren za našega predsednika,” je prejšnji mesec dejal Jackson. “Vsakič, ko govori Američanom, ga ne poslušajo samo Američani, ampak ves svet, in to je del problema. Zdi se utrujen, šibek, zmeden. To je sporočilo šibkosti vsemu svetu, ki to izkorišča.”

Poleg tega je dejal, da je bilo na voljo veliko primerjalnih posnetkov njegovega stanja:

“Imamo 40 let posnetkov … Lahko se vrnete nazaj in si jih ogledate. Vedno se je šalil, vedno je delal napake, a nikoli ni naredil česa takega. To je nekaj drugega. Ne gre za šale … Gre za veliko resnejšo stvar,” je dejal Jackson.

Vir: UME

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj