Piše: Elmar Forster

S Sorosom povezan madžarski blog 444.hu, komaj tri tedne po četrtih volitvah z 2/3 večino za Orbanovo stranko FIDESZ,  prejema podporo ameriškega inštituta za ocenjevanje “demokracije” Freedom House (FH). Ena od njenih najljubših besed za demokratične države, ki niso v skladu z liberalizmom, je “hibridni sistemi”. Seveda ne govori o zahodnih mnenjsko totalitarnih državah s sinhroniziranimi mediji.

FH je leta 2019 že znižala oceno Madžarske iz demokracije v hibridni režim, kar naj bi po njeni razlagi pomenilo: Volitve bi potekale, vendar bi bile demokratične institucije krhke, politične in državljanske svoboščine pa ne bi obstajale povsod … Poleg tega bi hibridni sistemi opustili svojo zavezanost liberalni demokraciji – z namenom učinkovitega monopoliziranja oblasti.

Strah pred nasprotnim modelom totalitarizma zahodnega mnenja

Viktor Orban meni, da so zahodni sistemi pravo nasprotje tega, kar nenehno obljubljajo: “Po njihovem mnenju vsakdo, ki dvomi v miselni sistem politične korektnosti, ne more biti demokrat. Toda tako se krši svoboda mišljenja in izražanja. Po drugi strani pa kot neliberalec zagovarjam svobodo govora.”

Strah, da bi se madžarski model uspeha in nasprotni model razširil na zahodne mnenjsko totalitarne države, je občuten: “Viktor Orbán je zgled tega trenda”, saj “pomaga podobno mislečim vladam priti na oblast po vsej Srednji in Vzhodni Evropi”, meni FH. Seveda so trn v peti FH demokratične volitve 3. aprila (z drugačnim izidom, kot si je želel FH): “Toda s FIDESZ-om je Orban v boj proti opoziciji postavil celoten državni aparat (skupaj s pomembnim delom civilnega in medijskega sektorja).” Volilna kampanja vladne strani proti levo-desni opoziciji Sorosovega bloka torej za FH pomeni »nelegitimni boj«. Zato “glasovanje ne bi bilo niti svobodno niti pošteno”. Zdaj pa bi Orbán “živel svoja neliberalna in kleptokratska nagnjenja”. Enako velja za srbskega predsednika Aleksandra Vučića, ki je prav tako zmagal z veliko prednostjo.

Poleg tega bi Orban podkupoval volivce, prisluškoval nasprotnikom ter odpravil vse mehanizme preglednosti in odgovornosti.  Opomba: Če vladni politik, kot je Orban, gospodarsko konjunkturo prenese na svoje volivce, je to po mnenju FH “podkupovanje”. Korupcija in kleptokracija se tako ali tako nenehno insinuirata v poročilu.

FH insinuira tudi poslabšanje na področju neodvisnosti medijev in trdi, da »bi se demokratične norme bolje uveljavljale tudi v Albaniji, Severni Makedoniji, Črni gori in Srbiji kot na Madžarskem.«

Freedom House je Sorosova organizacija

Po kritičnem pregledu pa se navidezne obtožbe zreducirajo na orwellovsko ubeseditev, in sicer »rušenje pravne države in demokracije«.  Te insinuacije so dejansko del “megalomanske manipulacije” v okviru tako imenovanih “sprememb režimov” v obliki asimetričnega vojskovanja proti neposlušnim, čeprav suverenim nacionalnim državam.

Vse financira ameriška nevladna organizacija Freedom House (FH). Slednja vsako leto objavi seznam demokracije, ki diskreditira predvsem neposlušni državi Madžarsko in Poljsko: “Študija FH: Madžarska in Poljska zapuščata skupino demokracij”.

Dejstvo je, da FH med drugim financira Sorosova fundacija Open Society (poleg tega pa tudi Google, Facebook in orožarsko podjetje BAE).

Obsežno Sorosovo omrežje

Sorosova mreža se je infiltrirala v nešteto drugih dobro zvenečih nevladnih organizacij. Avstrijski vodja Evropske pobude za stabilnost (ESI) Knaus je bil na primer razkrit kot lobist za Sorosove migrantske načrte.

Dejstvo je, da ESI financira Sorosova fundacija Open Society Foundations (OSF). OSF lobira proti Madžarski in za begunsko agendo. Dejstvo je tudi, da Sorosova fundacija “Open Society Foundation” med drugim podpira tudi “Mrežo preiskovalnih novinarjev”.

Mojstri globalistične politike so razglasili: “Če v kateri koli državi na volitvah ne zmagajo liberalci, tam ne bo več demokracije«. Razglašajo torej, da je ljudstvo nevarno za demokracijo.

Dvojna merila

V poročilu o lestvici demokracije “Nations in Transit” je Slovaška prikazana precej pristransko, saj namesto analize dobite praktično samo agitpropovski material. Vse poteka po starem znanem propagandnem vzorcu: “Ko so vaši prijatelji v vladi, gre državi dobro. Če vaši prijatelji niso na oblasti, državi ne gre dobro. Potem vse, kar počnejo, ni dovolj dobro,” je dejal Andrej Nosko, nekdanji direktor Sorosovih fundacij v povezavi s FH.

Širok Sorosov medijski sindikat v madžarskih medijih

Poleg tega je Magyar Nemzet dokazal, da..: Sorosove nevladne organizacije zlorabljajo nepopolno znanje madžarskega jezika tujih novinarjev in jim zagotavljajo pristranske, nekakovostne sekundarne vire. O Madžarski se nato v mednarodnem tisku poroča izkrivljeno, vse pa je predstavljeno po enostranskem okusu nevladnih organizacij za človekove pravice. Poleg tega Sorosove nevladne organizacije vzdržujejo tudi obsežne povezave s številnimi levo-liberalnimi osrednjimi mediji v Evropi, kot so BBC, Politico in Financial Times.

Tudi na Madžarskem so številni mediji neposredno plačani iz Sorosovih sredstev in jih nadzorujejo Sorosovi ljudje (Magyar Jeti Zrt, 444.hu, tednik Magyar Orange, Átlátszó.hu, Direct 36, Tilos Radio in lokalni časopisi). To vključuje tudi “Sklad za naložbe v razvoj medijev” (MDIF). Ta organizacija financira delovanje portala 444.hu, sklad pa financira Sorosova fundacija “Open Society Foundations”.

Vir: UME

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj