Piše: C.R.

Angleška univerza Plymouth je razobesila plakate, ki študente in študentke opozarjajo, naj ne “izzivajo” transspolnih oseb, ki uporabljajo “napačno” stranišče, piše Breitbart.

Na takšen plakat je opozoril uporabnik družbenih medijev, ki je njegovo sliko delil na Twitterju: “Hej, prijatelji s Twitterja, mislil sem, da vas bom obvestil, da se zdi, da [Univerza Plymouth] ne skrbi za svoje študentke, kar dokazuje ta znak, ki naj bi ženske prisilil v molk,” je dejal uporabnik. “Če poznate žensko, ki namerava obiskovati to univerzo, poskrbite, da bo vedela, da so ji odvzeli njene pravice,” je še dodal.

Na plakatu, ki je v barvah zastave transseksualcev, so ženske opozorjene: “Ali menite, da nekdo uporablja ‘napačno’ kopalnico? PROSIMO, NE: izzivajte, glejte, žalite. Namesto tega prosimo: spoštujte njihovo zasebnost, spoštujte njihovo identiteto in nadaljujte z delom. Uporabljajo stranišča, v katerih se počutijo varno. Ne povzročajte jim nelagodja, temveč jih zaščitite pred poškodbami. Transspolni, nebinarni učenci in učenci, ki se sprašujejo o svojem spolu: imate vso pravico biti tukaj.”

Univerza v Plymouthu je na tvit odgovorila, češ, da je njen “kampus zasnovan tako, da se naše osebje, študenti in obiskovalci v svojem okolju počutijo udobno in varno, kar vključuje prostore za en spol in spolno nevtralne prostore,” ter dodala: “Pomembno je zagotoviti, da se celotna univerzitetna skupnost počuti varno, spoštovano in opolnomočeno”, poroča Breitbart. Kako se to sklada z opozorilom, da biološke ženske, ki jim je neprijetno deliti prostore z biološkimi moškimi, ne smejo “izzivati” teh prostorov, ni jasno. Čeprav je na plakatu poudarjena potreba po “zaščiti” transspolnih oseb v ženskih kopalnicah pred “škodo”, pa napadi transspolnih oseb na ženske v takšnih prostorih niso neznani.

Leta 2019 je bil na primer transspolni plenilec z imenom “Katie Dolatowski” obsojen, ker je na javnem stranišču v škotskem supermarketu prežal in napadal pred predpubertetne deklice, a je sodnik v zadevi odločil, da pedofila ne bi smeli poslati v zapor, še piše Breitbart.

Vir: Breitbart

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj