Piše: C.R.

Hollywoodski zvezdnik Johnny Depp je z močnimi besedami posvaril pred posledicami kulturnega marksizma “Cancel Culture” (“kulture odpovedi”). Privrženci te kulture cenzure se borijo proti nepriljubljenim ljudem in jih obtožujejo politično nekorektnih izjav in stališč. Depp sam je govoril o tako naprednem pojavu, da si lahko vsakdo uniči življenje, če je obtoženec proti njemu pripravljen podžgati množico.

V pogovoru z novinarji ob robu filmskega festivala v španskem San Sebastianu, kjer ameriškemu igralcu podeljujejo priznanje za življenjsko delo, je Depp dejal: “To je tako daleč od nadzora, da vam lahko obljubim, da nihče ni varen – nihče od vas. Nihče ni varen, dokler je nekdo pripravljen izreči stavek.”

Igralec, znan iz serije filmov Pirati s Karibov, je komentiral tudi pogosto hude posledice “kulture odpovedi” za prizadeto osebo: “Dovolj je en stavek in ni več tal, potem se ti pod nogami podre preproga. To se ni zgodilo samo meni, ampak mnogim ljudem.”

Med Deppovimi osebnimi izkušnjami s “kulturo odpovedi” je tudi to, da je ameriška filmska družba Warner Bros pritiskala nanj, naj odstopi od vloge v seriji filmov Fantastični svetovi živali leta 2020, potem ko je izgubil tožbo zaradi obrekovanja proti uredniku britanskega časopisa The Sun. Ta ga je aprila 2018 v članku označil za “pretepača žena”. V ozadju so obtožbe Deppove nekdanje žene Amber Heard med vojno med zakoncema.

Avgusta 2021 je sodnik v ameriški zvezni državi Virginija Deppu dovolil, da zaradi sodnih postopkov v Združenem kraljestvu vloži tožbo proti Heardovi zaradi obrekovanja.

Ta članek je bil prvič objavljen v časopisu ZUR ZEIT, našem partnerju v EVROPSKEM MEDIJSKEM SODELOVANJU.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj