Piše: Demokracija.si

»Povsem jasno je, kaj moti bruseljsko progresivno elito in Sorosove lutke. To je, da je sedanja vlada Poljske konservativnega svetovnega nazora. Zato je današnje sprejetje resolucije sramota za Evropsko unijo,« je za enega najbolj branih poljskih spletnih dnevnikov Polityce sprejem včerajšnje resolucije, da poljsko »nelegitimno ustavno sodišče ne more razlagati ustave«, komentiral Jože Biščak, odgovorni urednik tednika Demokracija.

Evropski parlament je včeraj v Strasbourgu z večino sprejel resolucijo, da poljsko »nelegitimno ustavno sodišče ne more razlagati ustave«, ker je  zgolj »orodje za legalizacijo nezakonitih ukrepov oblasti«. Evropski poslanci so menili, da mora EU mora zaščititi poljske državljane.

Za Polityce je sprejem resolucije komentiral Jože Biščak, odgovorni urednik revije Demokracija. »Kar se je danes zgodilo v Evropskem parlamentu, je sramota za Evropsko unijo. To, da so evropski poslanci sprejeli povsem levičarsko resolucijo, ki odreka poljskemu ustavnemu sodišču legitimnost razlage svoje ustave, je nezaslišano in neprimerljivo v zgodovini Evropske unije. Naj bom jasen in glasen: Poljska je suverena država in članica EU. Najvišji akt suverene države je ustava in edini, ki imajo pravico do razlage te ustave, so poljski ustavni sodniki. Povsem jasno je, kaj moti bruseljsko progresivno elito in Sorosove lutke. To je, da je sedanja vlada Poljske konservativnega svetovnega nazora in da se Poljska hitro razvija,« je dejal Biščak.

 

Več https://demokracija.si/fokus/urednik-demokracije-joze-biscak-za-poljski-polityce-o-sprejemu-resolucije-proti-poljski-kar-se-je-zgodilo-v-evropskem-parlamentu-je-sramota-in-nezaslisan-poskus-podrejanja-suverene-drzave/

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj