Piše: C.R.

“Ne samo, da moramo okrepiti vojaško posadko in okrepiti mešane patrulje s Slovenijo, ampak tvegamo, da bodo ta prizadevanja onemogočena, če se ne vrnemo k neformalnemu sprejemu migrantov s strani Slovenije.” meni podsekretar italijanskega notranjega ministrstva Nicola Molteni. “Migracijski tokovi po kopnem prek balkanske poti so se ponovno povečali, njihovo število se znatno povečuje, za 20-25 % več kot leta 2020,” je dejal. “Potrebujemo resno politično odločitev, da se vrnemo k neformalnemu ponovnemu sprejemu, s čimer bi sporočili, da Italija posveča ustrezno pozornost migracijski poti.”

Tako imenovana balkanska pot s končno postajo v Trstu. Zberejo se v Italiji, v Fernetičih, na policijski postaji v Opčinah, ko jih prestrežejo vojaške patrulje. Po neuradnih ocenah je nezakonitih priseljencev 300 na dan.

Namesto da bi migrante poslali nazaj v Slovenijo, kot to počne Francija na italijansko-francoski meji, je italijanska vojska pred nekaj dnevi svojim kolegom na policijski postaji v Opčinah predala dve skupini nezakonitih priseljencev: 20 Nepalcev in 51 Afganistancev, ki so pred tremi leti zapustili Afganistan. Zdaj, ko je v Kabulu končno mir, jih ni mogoče vrniti v domovino….

Med Afganistanci je bilo nekaj takih, ki so bili pozitivni na Covid-19 in so bili v karanteni, vendar so pred zdravniškim pregledom več ur preživeli skupaj, ramo ob rami. V stiku z vojsko in policijo. Bilo je tudi nekaj primerov garjavosti.

Vir: VoxNews

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj