Piše: C.R.

Medtem ko se razmere na poljski meji iz minute v minuto zaostrujejo, levičarski politiki in mediji v Nemčiji vbodejo nož v hrbet mejnim policistom. Odkrito zahtevajo novo leto 2015. Nevihto na evropski vzhodni meji je bilo danes mogoče preprečiti le s pomočjo vodnih topov. Nezakoniti priseljenci se niso izogibali niti brutalnemu nasilju; poljski policist je bil zaradi metanja kamenja hudo poškodovan, utrpel je zlom lobanje. Večinoma mladi moški so za preboj meje uporabili tudi granate.

Solidarnostni shod pred poljskim diplomatskim predstavništvom v Münchnu

V nasprotju s podobo, ki jo slika levičarski tisk, je podpora poljski usmeritvi med nemškim prebivalstvom močna. To se je pokazalo tudi v ponedeljek, ko so pred poljskima diplomatskima predstavništvoma v Münchnu in Berlinu potekali solidarnostni shodi. V znak zahvale Poljski in proti nezakonitemu tihotapljenju migrantov so državljani demonstrirali pred veleposlaništvom in generalnim konzulatom. Poleg poljskih in nemških zastav so udeleženci držali napise “Hvala” v nemščini in poljščini.

Pobudnik shodov Petr Bystron je ob koncu dogodka predstavniku poljskega veleposlaništva izročil izjavo. V njem so udeleženci pohvalili predanost poljskih obmejnih stražarjev in jih postavili v tradicijo kralja Jana III Sobieskega, ki je leta 1683 z združeno evropsko vojsko pri Kahlenbergu blizu Dunaja rešil Evropo pred islamizacijo. “Zato je Sobieski vseevropski junak in vzornik za vsakega pokončnega Evropejca, tudi v današnji krizi,” je dobesedno zapisano v dokumentu, ki je na voljo našemu uredništvu.

Strokovnjak AfD za zunanjo politiko Bystron je za našo UNSER MITTELEUROPA (tam smo imeli novinarja) poudaril, da poljska vlada dosledno izvaja schengensko pogodbo. Spomnil je na sporazum o zaščiti zunanjih meja Evrope po odpravi notranjih meja. Ostro je kritiziral tudi nemško vlado, ker je migrante povabila, naj pridejo v Nemčijo:

“Nemška vlada nosi največjo odgovornost za to migracijsko krizo, saj je ustvarila dejavnik privlačnosti. Prevračanje krivde na Ruse je poceni odvračanje pozornosti. So le tranzitna država, kot so bile v preteklosti Turčija, Grčija, Hrvaška, Avstrija in druge. Resnica je, da migranti želijo priti v Nemčijo, ker so tam deležni najboljše prehrane,” je dejal poslanec.

Irak želi vrniti državljane v domovino

Zunanjepolitični strokovnjak je spomnil, da je celo iraški predsednik med svojim uradnim obiskom v Iraku pozval nemško vlado, naj mlade Iračane pošlje nazaj v domovino. Bili so nujno potrebni za obnovo uničene države. Vztrajnost Poljakov je že obrodila sadove – iraška vlada je v Belorusijo poslala letalo, ki bo iraške državljane pripeljalo domov.

Levičarski in skrajno levičarski krogi v Nemčiji si še naprej prizadevajo, da bi migrante pripeljali v Nemčijo, kar jih ni navdušilo. Zato so bili shodi ravno pravi trenutek, saj se je München med vsemi kraji ponudil kot tako imenovano “varno zatočišče” za iraške migrante. Mestna svetnica Verena Dietl je beloruskemu diktatorju Lukašenku ponudila, da “begunce” nastani v Münchnu in jim “omogoči dostop do ustreznih azilnih postopkov”. Bystron, ki v Bundestagu zastopa volilno okrožje München Sever, je za našo revijo povedal:

“Sprejemanje migrantov na račun nemških davkoplačevalcev je udarec v obraz vsem prebivalcem Münchna, ki se na zelo konkurenčnem stanovanjskem trgu borijo za stanovanje in ga morajo financirati z lastnim zasluženim denarjem.”

Münchenski mestni svetnik SPD želi v sodelovanju z Lukašenkom pripeljati migrante

Po podatkih mesta München trenutno nima dovolj stanovanj za 20.000 ljudi. “Prihajanje migrantov v mesto v takšnih razmerah je preprosto protisocialno,” je dejal poslanec iz Münchna. Beloruskemu predsedniku Lukašenku je za to prav tako malo mar kot mestnemu svetniku iz vrst SPD Dietlu. Diktator je hvaležno sprejel ponudbo in iraškim migrantom ponudil, da bodo z beloruskim državnim letalskim prevoznikom Belavia odleteli v München.

Obsežno poročanje poljske televizije

Ni treba posebej poudarjati, da nemški mediji o tem solidarnostnem shodu niso poročali. To seveda ni zaželeno ali bolje rečeno dovoljeno. Tu so ljudje razpeta med politiko sankcij EU proti Lukašenku in navideznim “humanitarizmom”. Po drugi strani sta bili prisotni dve poljski televizijski ekipi, ki sta podrobno poročali za poljsko televizijo.

Vir: UME

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj