Piše: C.R.

(Objavljeno 14.12.2021)

Afriški migrant je spolno napadel francosko aktivistko za boj proti množičnim migracijam, vdrl v njen dom in jo izpostavil grozljivim izkušnjam.

Thaïs d’Escufon, nekdanja predstavnica prepovedanega gibanja Generacija identitete, je o napadu pripovedovala časniku Le Figaro.

Aktivistka se je po telovadbi v Lyonu vračala domov, ko jo je napadel moški, ki ji je dejal, da je Tunizijec.

“Moški je zagotovo ostal za mojim hrbtom in vdrl v stanovanje takoj, ko sem obrnila ključ,” je povedala d’Escufonova in dodala, da je napadalec izkoristil dejstvo, da je nosila slušalke.

Storilec se je polastil d’Escufoninih ključev in oba zaklenil v stanovanje, nato pa jo je poskušal spolno napasti.

“Vprašal me je, ali ima pri meni možnost, pa sem mu rekla, da ne. Hotel me je poljubiti, vendar sem se upirala. V nekem trenutku se mu je uspelo dotakniti mojih ustnic. Začela sem jokati in mu rekla, naj gre. Rekel mi je, naj počakam, da me bo nekaj vprašal, vendar sem v paniki, on pa me drži za zapestja. Medtem ko me drži za zapestja, me prisili, da se usedem na vrečo s fižolom ob vratih, rečem mu, naj gre, on pa mi reče, naj ga »sesam«. V paniki še bolj jočem, strah me je. Pusti me, skočim, uspem odpreti vrata in ga potisniti ven, odide levo, jaz pa hitro zaprem vrata za seboj.”

Morebitni posiljevalec je d’Escufonovo čudno poskušal očarati, ko ji je rekel, da ima “zelo francoske lastnosti” in da je lepa. Rekel ji je tudi: “Vem, da v Franciji mislite, da so vsi Arabci zlobni, jaz nisem tak, prisegam pred Bogom.”

Moški, ki je pred pobegom poskrbel, da je pobral cigaretne ogorke, da ne bi pustil nobenih dokazov, da je bil tam, je zdaj v kazenskem postopku zaradi “spolnega napada, vdora v stanovanje in spolnega nadlegovanja”.

“To vsak dan doživlja na tisoče Francozinj. To, kar se je zgodilo meni, obsojam in zaradi česar me cenzurirajo,” je dejal d’Escufon, s čimer se je sklicevala na to, kako je francoska vlada lani poleti odredila razpustitev društva Generacija identitete.

Na napad so se odzvali številni uporabniki spleta, ki so bili ali niso bili blizu Génération Identitaire, ki jo je vlada razpustila marca lani, in navajali spodbujanje “k nasilju nad posamezniki zaradi njihovega porekla, rase in vere”. Združenje je to vedno zanikalo in pojasnilo, da je opozarjalo na vse večjo negotovost v Franciji.

“Primeri spolnega nasilja nad ženskami v Franciji se od migrantske krize v letih 2015 in 2016 vztrajno povečujejo. Od leta 2017 do leta 2018 se je število prijav posilstev povečalo za skoraj 17 odstotkov,” poroča ReMix News. “Statistična služba francoskega notranjega ministrstva SSMI je lani objavila poročilo, v katerem ugotavlja, da so se primeri spolnega nasilja leta 2019 v primerjavi z letom prej povečali za 12 odstotkov.”

“V vseh francoskih regijah se je število posilstev, napadov in spolnega nadlegovanja, ki so jih leta 2019 zabeležile varnostne sile, povečalo, zlasti na Korziki, v regijah Centre-Val-de-Loire, Auvergne-Rhone-Alpes in Nouvelle-Aquitaine,” je navedeno v poročilu.

V Franciji bodo aprila prihodnje leto potekale predsedniške volitve, na katerih bosta v ospredju identiteta in množične migracije.

Eden od najbližjih izzivalcev predsednika Emmanuela Macrona, Eric Zemmour, je zavzel odločno stališče do priseljevanja in v uvodnem govoru kampanje zatrdil, da namerava nadzorovati “ponovno osvojitev največje države na svetu”.

Anketa, ki jo je oktobra izvedla družba Harris Interactive, je pokazala, da večina francoskih državljanov meni, da “belskemu in krščanskemu prebivalstvu grozi izumrtje (zaradi) muslimanskega priseljevanja”.

Vir: lefigaro.fr, summit.news

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj