Piše: C.R.

(Objavljeno 14.11.2021)

Težave s somalijskim “prosilcem za zaščito” Abdijem M. (24) so se začele kmalu po njegovem prihodu v sprejemni center za prosilce za azil, krajše “Afa”, v Trier 22. februarja 2014.

Komaj je dobro prišel, je že posilil 16-letno dekle

Manj kot dva tedna pozneje, 3. marca 2014, je v Trierju posilil 16-letno dekle in napadel 21-letno žensko. Dan po kaznivem dejanju je bil pridržan v priporu, 1. oktobra 2014 pa je deželno sodišče v Trierju 24-letnika obsodilo na šestletno zaporno kazen za mladoletnike, med drugim zaradi posilstva. Sledila so nadaljnja kazniva dejanja, celo v zaporu, kjer je prišlo do incidentov z ženskim osebjem, poroča wochenspiegellive.de. Kaznjenec je bil v zaporu ponovno obsojen zaradi ekshibicionističnih dejanj (razgalil se je pred uslužbenko in pripravnico).

Okrožje ga je “dolžno sprejeti in prilagoditi”

Ko se je bližal konec pridržanja, so se v okrožju Cochem-Zell prižgale vse alarmne luči. Razlog: prosilec za azil je bil leta 2015 z odredbo Direktorata za nadzor in storitve v Trierju (ADD) dodeljen v okrožje Cochem-Zell. Zato je bilo okrožje v skladu z Zakonom o državnem sprejemu “dolžno sprejeti in nastaniti”.

Zato ni presenetljivo, da je okrožje na vsak način želelo preprečiti prihod hudega kriminalca v kraj v okrožju Cochem-Zell. Zato jim je (skoraj presenetljivo) 13. aprila letos uspelo deportirati prosilca za azil. V zasebnem letalu.

Stroški vrnitve kriminalca v domovino znašajo 106.045,31 EUR

Okrožna uprava je že takrat vedela, da bi lahko stroški znašali med 50.000 in 100.000 EUR. Sedem mesecev pozneje so na voljo skupni stroški. Zvezna policijska uprava je okrožju izstavila račun za repatriacijo v okviru ukrepa čarterskega poleta v višini 82.045,31 EUR. K temu je treba prišteti še 20.000 evrov, ki jih je za varnostno spremstvo prispevala zvezna policijska uprava, kar skupaj znaša 106.045,31 evra. In to v državi, kjer se upokojencem, ki so delali desetletja, odrekajo z nekaj sto evri na mesec.

Vir: UME

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj