Piše: C.R.

V Franciji se vpliv islama širi vse bolj in bolj agresivno. Krščanske ustanove in procesije so redno napadane, zato jih mora varovati policija, profesorji na šolah in univerzah ter na splošno vsi kritiki islama pa se morajo zdaj v Franciji bati za svoje življenje.

Nasilje levičarskih študentov in islamistov

Nemško-francoski profesor Klaus Kinzler je na univerzi v Grenoblu poučeval nemški jezik in kulturo. Vendar je akademikova kritika izraza (!) islamofobija, “rasističnega merila”, ki so ga levičarski liberalci in islamisti uvedli proti kritikom islama, zdaj postala njegova poguba.

Lansko zimo je Kinzlerjeva univerza gostila akcijski teden z naslovom “Rasizem, antisemitizem in islamofobija”. Kinzler ni želel vključiti izraza “islamofobija”. Njegova utemeljitev: Ta izraz ni na isti ravni kot antisemitizem in rasizem. To je zadosten razlog, da akademski kolegi spor objavijo. Nato so se proti Kinzlerju in njegovemu kolegu postavile predvsem levičarske študentske skupine. In to z nepredstavljivo brutalnostjo, kar se je kmalu izkazalo.

Policijska zaščita in suspenz

Umetno ogorčenje in množična histerija med levičarskimi in islamskimi študenti sta bila dovolj, da je bil profesor za zdaj suspendiran za štiri mesece. Kot uradni razlog so navedli Kinzlerjeva “rasistična nagnjenja” zaradi njegove kritike koncepta islamofobije. Vendar to ni bilo dovolj: Kinzler se je moral zdaj celo preseliti, saj so mu radikalni muslimani na družbenih omrežjih množično grozili. Zdaj živi pod policijsko zaščito na neznani lokaciji, saj se še vedno boji za svojo varnost. Previdnost je razumljiva,  lani je čečenski islamist (nekdanji učenec) na ulici obglavil francoskega učitelja Samuela Patyja, ker ga je osumil islamofobije.

Mimogrede, francosko ministrstvo za izobraževanje je v nasprotju z večino Kinzlerjevih (strahopetnih) kolegov podprlo profesorja in sprožilo disciplinski postopek proti študentom.

Vir: UME

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj