Piše: C.R.

Nemška nevladna organizacija za prevoz migrantov “Sea Eye”, ki deluje v Sredozemlju, je ponovno deležna velikodušnih finančnih donacij iz Nemčije. Poleg protestantske cerkve in polvladnih institucij je zdaj “neprofitna” loterija poštnih številk tista, ki omogoča dodatne “reševalne misije” za prevoz migrantov s trajekti proti Evropi.

100.000 evrov za tihotapsko misijo

Kot je nevladna organizacija veselo objavila na svoji strani na Twitterju, je od nemške loterije poštnih številk prejela 100.000 evrov (!) sredstev iz naslova “dotacije”. S tem se bo lahko začela naslednja misija v libijskih vodah, ki je že peta v tem letu:

“Za našo peto misijo smo prejeli velikodušno finančno podporo v višini 100.000 EUR od nemške loterije Poštna številka. Tudi po zaslugi udeležencev loterije DPLottery je SEA-EYE 4 zdaj na območju iskanja in reševanja v Sredozemskem morju. S temi sredstvi bomo lahko pokrili velik del stroškov misije za trenutno operacijo.«

Kmalu zatem sta bili objavljeni dve ponudbi za delo v “pisarni” v Regensburgu, ena za računovodjo in ena za “študentskega pomočnika”. Možno je, da bo prevoz ilegalcev v Evropo v Nemčiji kmalu postal priznan študijski program.

Število nezakonitih izkrcavanj je še vedno visoko

Kot poroča italijanska spletna stran voxnews, je število nezakonitih priseljencev, ki se izkrcajo na italijanski obali na splošno in še posebej na obali Sicilije, še vedno veliko. V zadnjih dneh je na Lampedusi pristalo več sto priseljencev iz podsaharskih držav.

Pripluli so s štirimi različnimi čolni, ki so jih prestregli patruljni čolni italijanske obalne straže in finančne straže (Guardia di Finanza). Prva dva čolna sta bila 8 milj od otoka Lampione, tretji in četrti pa nekaj milj od obale Lampeduse; vsi nezakoniti priseljenci so zdaj v žarišču največjega pelagičnega otoka Contrada Imbriacola.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj