Piše: C.R.

V ZDA je “prebujenska” radikalna levica pri svojem družbenem prestrukturiranju že tako napredovala, da lahko svoje vrste uradno povzdigne v privilegiran razred, ki ga financira država. Tako vsaj načrtujejo v mestu Palms Springs v Kaliforniji in drugih krajih v Združenih državah Amerike.

Temeljni dohodek za (LG)BTQ

Po različnih poročilih bodo transspolnim in nebinarnim prebivalcem zagotovili univerzalni temeljni dohodek. Lokalni uradniki so o načrtu glasovali prejšnji teden.

“Transspolni prebivalci v Palm Springsu v Kaliforniji lahko prejmejo osnovni dohodek v višini do 900 dolarjev na mesec samo zato, ker se identificirajo kot transspolni ali nebinarni – brez kakršnih koli omejitev,” je poročal Fox News. “Za nov pilotni program bo na voljo 200.000 dolarjev, potem ko je mestni svet Palm Springsa prejšnji teden soglasno izglasoval njegovo odobritev.”

“Ranljiva” skupina prebivalstva

Program, ki se izvaja v partnerstvu z družbama DAP Health in Queer Works, naj bi se v skladu s poročilom mestnega sveta Palm Springsa izvajal v treh fazah:

“Ta predlog predvideva, da bodo transspolne ali nebinarne osebe, ki živijo v Palm Springsu, ciljna skupina pilotnega programa. Transspolne in nebinarne osebe veljajo za posebej ranljive za brezposelnost, brezdomstvo, napade in diskriminacijo.

Predlog, ki ga je predložil Queer Works, predvideva tri obsežne faze pilotnega programa zajamčenega dohodka: 1) prijava in oblikovanje, 2) objava in začetek izvajanja ter 3) zaposlovanje in vključevanje. Sredstva v višini 200 000 USD so namenjena podpori faze prijave in oblikovanja. Ta faza bo predvidoma trajala približno šest mesecev in bo vključevala pripravo in oddajo vloge za dodatna vladna sredstva, zbiranje dodatnih sredstev, potrebnih v zameno za projekt, sodelovanje s skupnostjo in oblikovanje zahtev za upravičenost.

Vedno več mest s podobnimi “prebujenskimi” programi

“Pilotni program v Palm Beachu je del širšega trenda mest, kot so Stockton, Los Angeles in San Francisco, ki zagotavljajo dodaten dohodek ogroženim prebivalcem,” je poročal NBC Los Angeles. “Prejšnji teden se je začelo obdobje za oddajo vlog za program zajamčenega dohodka v okrožju Los Angeles. Program bo 1.000 prebivalcem okrožja zagotovil 1.000 dolarjev na mesec za obdobje treh let.”

Vir: UME

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj