Piše: C.R.

V gozdu Reinhardswald z znamenitim “gradom speče lepotice” Sababurg v severnem Hessnu se je začelo sekanje več kot 100 let starih bukev. Gozdarji so bili očitno že pripravljeni z žagami, ko je deželni svet Kassla v sredo prižgal zeleno luč za prvih 18 vetrnih turbin na izpostavljenem grebenu za znamenitim Sababurgom, živalskim vrtom Sababurg in legendarnim “pragozdom”, poroča portal tichyseinblick.de.

 Uničevalci ptic namesto kolonije za razmnoževanje

Več ur se lahko v skoraj strašljivi tišini sprehajaš po navidezno neskončnem morju dreves, ne da bi naletel na večje naselje ali prečkal cesto. Območje je tako samotno in neokrnjeno, da so tam nedavno odkrili celo gnezditveno kolonijo žerjavov, kar je po poročanju spletne revije ornitološka senzacija.

Gradnja vetrnega industrijskega parka v Nemčiji, čeprav vemo, da vetrne turbine povzročajo smrt neštetih ptic, je lahko le zamisel zelenih, ki verjamejo, da bodo vetrne turbine v Nemčiji rešile ves svet pred uničenjem.

Zeleni želijo v naravnem raju postaviti več kot 100 vetrnih elektrarn velikank

Zdaj odobrenih 18 vetrnih turbin s premerom rotorja 150 metrov in višino pesta 244 metrov naj bi bil le začetek uničevanja, ki mu hessenska ministrica za okolje Priska Hinz (Zeleni) ne vidi alternative. Na celotnem območju naravnega parka Reinhardswald, ki je bil določen šele leta 2017, bi bilo prostora za več kot 100 energetskih velikanov, vključno z velikimi dostopnimi potmi. Takšna gostota vetrnih turbin bi bila verjetno prvič na zavarovanem območju, namenjenem rekreaciji v naravi.

Ali je Grimmov pravljični gozd še mogoče rešiti?

Iniciativa Pro Märchenland e. V. si prizadeva za rešitev gozda Reinhard, ki je znan tudi kot “zakladnica evropskih gozdov” ali “Grimmov pravljični gozd”. Na spletni strani akcijskega zavezništva boste našli podrobne informacije, vključno s slikami, in informacije o tem, kako podpreti naravovarstvenike.

Vir: UME

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj