Piše: Bogdan Sajovic

Pod pritiskom prebujenskih obsedencev, je šla »na smetišče zgodovine« še ena izmed tradicij, poroča UME. V idiličnem nemškem Allgäu, v neokrnjenem Maierhöfnu (okrožje Lindau), so v »lederhoze« oblečeni postavni planšarji pokleknili pred protesti zakrnelih prebujencev in odpovedali stoletni običaj priganjanja živine iz gorskih pašnikov v dolino.

Običaj je star sicer stoletja, a od leta 1906 je postala vsakoletna folklorna prireditev, imenovana »Viehscheid«. Po povratku s pašnikov na Hochgartu (1800 metrov nadmorske višine) so planšarji gnali živino še trideset kilometrov po dolini Maierhöfen. Lokalno prebivalstvo se je, večinoma oblečeno v tradicionalne noše, zbiralo ob cesti in ocenjevalo živino, ki je navsezadnje ključnega pomena za njihovo preživetje, saj iz nje pridobivajo meso, mleko in usnje. A takšne tradicije so za velemestne prebujence nerazumljive, navsezadnje mleko prihaja iz supermarketov, meso pa iz Mc Donaldsa…

Nekoč so kmetje šli v punt proti tlačiteljem, leta 1524 celo v »kmečko vojno«, a to je bilo že davno. Tedaj so bili njihov nasprotniki v železje odeti vitezi, dandanes pa se soočajo s hujšimi sovragom. S kilavimi »tipkovniškimi bojevniki« s spletnih omrežij, ki pošiljajo hudobna e-sporočila.

»Pišejo, da smo mučitelji živali, da smo morilci živali… Celo z nasiljem nam grozijo«, je tarnal eden izmed planšarjev. To spletni bojevniki, skriti v anonimnost spletnih omrežij, počnejo tako ali tako ves čas in grozijo vsem, ki se absolutno ne podrejajo njihovi zblojeni agendi, uspeva pa jim samo zato, ker se jih mnogi ljudje ustrašijo. Tako, kot so se jih ustrašili vrli planšarji iz Allgäua.

Za začetek so odpovedali »pregled« živine, nato pa organizirali prevoz govedi od vznožja planine do domačih hlevov.  Ker prebujenci trdijo, da je trideset kilometrska pot po dolini za govedo nevarna, saj si lahko polomijo noge, tudi na asfaltni cesti. Govorimo o živini, ki celo poletje pohajkuje po gorskih pašnikih!!! In mimogrede, prevažanje govedi s kamioni bo seveda povečalo izpuste v ozračje, globalno segrevanje in te zadeve. To bo verjetno tudi naslednji problem, zaradi katerega bodo prebujenci besneli po spletu. In seveda bodo vrli planšarji spet pokleknili, saj če so že enkrat, zakaj ne bi še drugič? In se odrekli živinoreji.

Prav to pa je tudi cilj prebujencev, uničenje evropskih tradicij in kulture ter sprememba naše celine v multikulturno greznico po meri globalistov. In tradicionalno podeželje je ena velikih ovir temu globlističnemu načrtu. Pritiski na podeželje se dogajajo po vsej celini, le da imajo ponekod, recimo na Nizozemskem, kmetje več poguma in so se pripravljeni upreti tlačiteljem. Planšarji iz Allgäu tega poguma očitno nimajo.