Piše: David Berger

Revizija 219.a člena je eno najbolj občutljivih področij naše zakonodaje, saj gre za zaščito življenja. Dejstvo, da poslanci FDP zdaj proslavljajo načrtovano spremembo s strankarskim videoposnetkom in gestami s sklonjeno glavo, kaže na moralno zanemarjenost teh politikov in pomembnega dela njihove stranke.

Oglaševanje kaznivega dejanja, ki je bilo doslej prepovedano

“Vsakdo, ki javno, na sestanku ali z razširjanjem kakršne koli vsebine (člen 11(3)) za denarno korist ali na grobo žaljiv način svoje ali tuje storitve za opravljanje ali spodbujanje splava ali ponuja, napoveduje, oglašuje ali promovira sredstva, predmete ali postopke, primerne za prekinitev nosečnosti, pri čemer se sklicuje na takšno primernost ponuja, napoveduje, promovira ali objavlja izjave s takšno vsebino, se kaznuje z zaporno kaznijo do dveh let ali z denarno kaznijo.”

… tako 219.a člen, ki spada v sklop “kaznivih dejanj zoper življenje”. S tem je prepovedano oglaševanje splava, ki še vedno velja za kaznivo dejanje. Nova vlada, ki se v okviru svoje Coronine politike vedno pretvarja, da želi zaščititi življenje, želi zdaj ta odstavek spremeniti. S tem pa vstopa na zelo občutljivo področje…

Tudi tokrat je za to zloveščo zadevo odgovoren človek iz FDP. Tagesschau je pred štirinajstimi dnevi poročal:

“Odstavek kazenskega zakona, ki prepoveduje oglaševanje splava, je treba razveljaviti. Zato je zvezni minister za pravosodje Marco Buschmann predstavil osnutek za razveljavitev člena 219a, ki prepoveduje “oglaševanje za prekinitev nosečnosti”.”

Zdi se, da se nekateri poslanci FDP, ki bodo glasovali o črtanju tega odstavka, sploh ne zavedajo, za kako resno zadevo gre. V nasprotnem primeru naslednji strankarski videoposnetek z gesto z glavo navzdol sploh ne bi bil posnet, kaj šele, da bi bil ponosno razširjen: https://twitter.com/i/status/1490838584181415940

Nedostojno, brezbožno in nečloveško

“Ne glede na to, kaj si kdo misli o razpravi o 219a: ta strankarski video, ki vključuje gesto več poslancev FDP s sklonjeno glavo, je nedostojen, brezbožen in nečloveški. Kdor objavi kaj takega, nima etične in moralne zrelosti za mandat v nemškem Bundestagu,” je dejal Felix Leidecker (CDU).

Vir: UME

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj