Piše: C.R.

V okrožju Barriera Milano v Torinu že več mesecev kraljujejo droge, nasilje in pomanjkanje pravne države. Afriški migranti so zdaj pokazali svojo moč.

V noči na 6. februar so senegalski preprodajalci mamil napovedali vojno policiji v skvoterski soseski Barriera Milano, od koder prihajajo številni posiljevalci silvestrskega večera:https://youtu.be/P4dvOc9hD0c

V nekaj urah je bilo v soseski Barriera Milano v Torinu, na območju Corso Vercelli in Corso Palermo, aretiranih šest oseb zaradi preprodaje drog.

Pet preprodajalcev drog, štiri senegalske in enega gabonskega državljana, so policisti po skrbnem opazovanju preverili v neposredni bližini njihovih domov. Slednji niso imeli pri sebi le več pločevink crack kokaina, ki so bile že zapakirane v ovale in pripravljene za prodajo, ampak so v nekaterih primerih imeli velike količine drog tudi v svojih domovih.

Policisti so zasegli več kot 1 kg kokaina, ki ga je 38-letni Senegalec s kazensko evidenco skrival doma, in 30.000 evrov, ki so bili verjetno izkupiček kaznivega dejanja, saj moški ni delal. Med različnimi operacijami je 21-letni Senegalec, da bi se izognil nadzoru in aretaciji policistov, najprej pogoltnil več odmerkov kokaina, nato pa v nasilnem poskusu upiranja ranil dva policista.

Afriški pokal kot povod za nemire

V nedeljo zvečer je več deset senegalskih preprodajalcev drog med praznovanjem zmage Senegala na afriškem pokalu narodov ponovno obkolilo policijsko vozilo v četrti Barriera di Milano. Policisti so bili prisiljeni pobegniti, saj je bil avtomobil razbit. Prizor je bil posnet z mobilnim telefonom in objavljen na spletu.

“Več ur je bila soseska prepuščena na milost in nemilost afriškemu besu. To je vojna,” je dejal eden od prebivalcev.

Vir: VoxNews

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj