Piše: Peter Marko Tase

Uspešno izvajanje politike javnega zdravja je bila glavna prioriteta Vlade Slovenije, premier Janez Janša pa je vsekakor zelo učinkovito upravljal s sredstvi, namenjenimi za oskrbo svojih rojakov s cepivi proti Covid-19. Poleg tega je slovenska zunanja politika s svojim prestižnim blejskim strateškim forumom dosegla oprijemljive rezultate v zvezi z mednarodno trgovino in gospodarsko diplomacijo ter okrepila geopolitični dialog v Evropi. Janševa uprava je bila pregledna in zelo učinkovita pri dodeljevanju in porabi sredstev EU za izterjavo. Čeprav so se mednarodna javnost in nekatere evropske institucije pozitivno odzvale na impresivne dosežke slovenske vlade; Ljubljano resno pretresajo domače politično maščevanje in propagandno ustrahovanje, ki ga je oblikovala Tanja Fajon, katere vloga evropske poslanke v Bruslju ji omogoča aktivno delovanje proti svoji domovini v Evropi in po celini.

Tanja Fajon kot vodja slovenskih socialdemokratov si je prizadevno prizadevala za pripravo klevetniške kampanje proti vladi Janeza Janše in že več kot osemnajst mesecev spodbuja mednarodni skepticizem do svojega naroda; celo poziva k suspenzu sredstev EU za oživitev, namenjenih slovenskemu prebivalstvu. Pravzaprav je Tanjo Fajon v slovensko politiko pognal Borut Pahor, sedanji predsednik Slovenije, to je morda ena najhujših zmot, ki jih je storil šef države v svojih poskusih oživitve kluba Socialnih demokratov. Nihče ne bi predvideval, da bo deset let kasneje Fajon postala hud nasprotnik gospodarskega razvoja svoje države.

Moteče je opazovati, da Tanja Fajon ni pripomogla k boljši uporabe cepiv med Slovenci, niti ni pokazala vodstva pri obvladovanju porasta ilegalnih migracij v Evropi. Namesto da bi se osredotočila na tihotapljenje migrantov kot dinamično globalno kriminalno dejavnost, je Fajonova zelo osredotočena na širjenje lažnih novic o svoji domovini, saj tesno sodeluje z mednarodnimi revijami, ki si prizadevajo ogroziti evropske demokratične vrednote, ki so bile zgodovinsko zakoreninjene v srcih družb Slovenije, Poljske in Madžarske.

Izjave evropske poslanke Fajon preprosto spodbujajo večjo revščino, družbeno in politično nestabilnost v EU ter škodujejo družbenemu tkivu Evrope, saj opogumlja levičarske politike, ki spodbujajo strmoglavljenje demokratično izvoljenih vlad, tako kot leta 1945, ko so komunisti spodbujali nasilni revanšizem, da bi prevzeli krmilo politične moči na Balkanu.

Dogodki v zadnjih mesecih kažejo, da Fajon ni želela prispevati k blaženju epidemije, temveč je na vse možne načine – tudi preko Atlantika – obrekovala svojo domovino in sedanjo slovensko vlado.

Nadaljevanje levičarske politike in tistega, kar zagovarja evropska poslanka Tanje Fajon sta resnično recept za katastrofo. V Španiji se je zgodil resen incident, ko sta se LGBT in migranti – dve veliki družbeni skupini, ki so jih promovirali in spodbujali politiki levega krila – soočili v bližini Barcelone; skupina afriških priseljencev je napadla homoseksualce na zabavi LGBT, kjer so udeleženca zabave brutalno pretepli, da je s hudimi poškodbami  pristal v bolnišnici. Kakšne bodo posledice politike, ki jo zagovarjajo levičarski politiki v Sloveniji? Isto zahrbtno ideologijo zagovarjajo levičarske skupine v Ljubljani, ki si prizadevajo razširiti večje pravice tako za LGBT skupnost kot za migrante, kar vodi v razmere, v katerih se lahko v vsakem trenutku zgodi eksplozija. Ekipa Fajonove meni, da je združevanje teh kulturno različnih skupin dobra ideja za ohranitev tesno povezane družbe.

V slovenskem kontekstu se morajo levičarske stranke in zlasti socialdemokratka Tanja Fajon odločiti, ali bodo podprle odprte meje za nezakonite priseljence ali ustvarile varno zatočišče za skupnost LGBTQ; oba koncepta ali javne usmeritve ne moreta eksistirati drug ob drugem. Jugovzhodna Evropa zaradi takšne politične neumnostji postaja rodovitna zemlja družbenih eksperimentov, ki ne vodijo nikamor, uničujejo tradicionalne družinske vrednote in resno ogrožajo tisočletne kulturne vrednote Slovenije in drugih držav na tem geografskem prostoru. Priljubljenost evropske levičarske propagande nenehno narašča, seznam nepomembnih vprašanj se vsak dan povečuje, medtem ko njihovo nasprotovanje demokratičnim načelom in trajnostnim gospodarskim politikam očitno spodkopava institucije EU. Bruselj stopa na neznano ozemlje in postaja vse bolj ranljiv pri razvoju regionalne varnosti, Ukrajine, Gruzije in energetske ekonomije.

Evropska unija je gojišče dezinformacijskih kanalov, ki jih je sprožila Tanja Fajon, ki zastopa Slovenijo v Bruslju. Ona blati svojo domovino in je Evropskemu parlamentu predlagala, naj Slovenijo vključi v postopek, v prihodnjih javnih obravnavah.

Druga odmevna pobuda je poskus predstavnikov stranke SD, da pripravijo teren za izgon svojega nekdanjega predsednika in dosedanjega predsednika Slovenije Boruta Pahorja. Po drugi strani pa Fajon krepi radikalizacijo Stranke SD in si skuša na ta način zagotoviti politično prihodnost, kar pa se ji zna maščevati.

Njena največja zamera do sedanjega predsednika Slovenije izvira iz njegovega sodelovanja v javnih politikah z Janšo in njegove distancirane drže do političnih provokacij, ki prihajajo s Fajonkine mize.

Vsa ta makijavelistične poteze so breme za slovenske davkoplačevalce in vodstvo stranke SD bo zelo kmalu razumelo posledice spodbujanja mednarodne klevetniške kampanje proti svoji državi, nagrada za zmedo, ki jo sejejo, pa bo ponižujoča na dan prihajajočih državnih volitev.

 

Peter Marko Tase je ekonomist in publicist.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj