Piše: Bogdan Sajovic

Sorošoidna hlapčad v evropskem parlamentu vsak dan doseže novo dno. Medtem, ko ruski banditi rušijo in pobijajo po Ukrajini in Poljaki sprejemajo ukrajinske begunce (okoli 1 400 000 v zadnjih dveh tednih), je evropski parlament izglasoval sankcije proti Poljski in Madžarski.

Vodilne pri tej svinjariji so takoimenovane države dolge demokratične tradicije, ti. jedrna Evropa. Govorimo o hinavcih, ki se na eni strani prodajajo kot varuhi demokratičnih vrednot, na drugi pa zaradi lastnih koristi sabotirajo ostre sankcije proti ruskemu agresorju in brez problema trgujejo s Kitajsko, ki davi manjšine in v kateri je suženjska delavna sila del ti. kitajskega gospodarskega čudeža.

EU je torej izglasoval ekonomske sankcije proti Poljski in Madžarski, ker naj bi s pravosodnimi reformami kršili vladavino prava. Vsaka članica EU ima suvereno pravico, da si uredi pravosodni sistem tako, kot ji odgovarja. Poleg tega obe države uvajata sistem, ki je primerljiv s tistim v Španiji ali Nemčiji. A levo-liberalni hinavci, v spregi s sluzavo »desnico«, ta argument zavračajo, češ, da Poljska in Madžarska nimata »demokratične tradicije«. Mimogrede, Poljska je uzakonila versko toleranco dobrih dvesto let pred Francijo in imela parlament tristo let pred Nemčijo. Toliko o demokratični tradiciji.

Kar 478 hinavcev, med njimi tudi šest Slovencev, v Evropskem parlamentu je torej glasovalo za ekonomske sankcije za državi, ki nesebično pomagata poldrugemu milijonu beguncev iz vojnega območja. Spomnite se na njihovo poniglavost, ko boste naslednjič izbirali poslance za Evropski parlament.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj