Piše: C.R.

“Revolucionarna vlada” v Španiji je sprejela nove izobraževalne smernice, ki vplivajo na razvoj otrok, starih šest let. V prihodnosti naj bi že nekajletne otroke v njihovih “izobraževalnih ustanovah” učili “raziskovati spolnost” in – pozor – “oblikovati spol”. Ta načela so bila vključena v učni načrt za šolsko leto 2022-2023, poroča časnik El Mundo.

Levičarska vlada predsednika vlade Pedra Sancheza je za šolsko leto 2022-2023 sprejela polemični učni načrt za otroke do šestega leta starosti, ki govori o “raziskovanju spolnosti” in “oblikovanju spola”, pri čemer ne omenja družine, poroča časnik El Mundo. Po navedbah časnika program temelji na “queer” teoriji.

To je prvič, da država ureja izobraževanje otrok v tako zgodnji fazi, čeprav naj bi bila vsebina programa za zdaj “okvirna” in za avtonomne regije ne bi bila obvezna, navaja časnik “El Mundo”.

V dokumentu, ki ga je revija objavila v torek, je zapisano, da se “odkrivanje spolnosti” dogaja do šestega leta starosti in da se “začne oblikovanje spolnosti”. “V tem obdobju je še posebej pomembno, da otroke spremljamo pri njihovem osebnem razvoju, da spoštujemo čustveno in spolno raznolikost ter jim pomagamo prepoznati in odpraviti vsakršno diskriminacijo.” – poudarja program. Besedilo ne omenja družine in komajda omenja vlogo staršev ali skrbnikov pri vzgoji otrok.

Po poročanju časopisa “El Mundo” program temelji na “queer” teoriji, po kateri je spol družbeno konstruiran in oblikovan ter ni stvar biologije, ki temelji na tem, da se rodiš kot deček ali deklica.

Dokument poudarja posebno skrb za otroke, ki se ne identificirajo s spolom, ki jim je bil dodeljen ob rojstvu, in razvrednoti religijo.

Besedilo pravi: “Interakcija z odraslimi v veliki meri usmerja in oblikuje dečke in deklice, saj so otroci nagnjeni k posnemanju in repliciranju strategij socialne komunikacije (…) Zato je treba prepoznati in odpraviti mehanizme implicitne diskriminacije v šolskem okolju.”

“Komaj se odrečejo lutki, že je treba podpreti tiste, ki se domnevno ne identificirajo s spolom, ki jim je bil dodeljen ob rojstvu,” je komentiral časnik “El Espanol”. (v torek). Dnevnik se je spomnil pogovora o spolni identiteti, ki ga je organizirala šola v Madridu in po katerem je petletni otrok vprašal mamo: “Mami, sem deček ali deklica?”

Na Poljskem je v podobno smer želela iti Varšava, kjer je župan Rafał Trzaskowski sprejel izobraževalne smernice SZO. Te smernice predvidevajo seksualizacijo otrok v starosti nekaj let. Ker v poljski zakonodaji ni pravne podlage za takšna odstopanja, standardi SZO, ki jih je sprejel Trzaskowski, doslej niso vplivali na delo šol.

 

Ta članek je bil prvič objavljen na portalu POLONIA CHRISTIANA, ki je naš partner v EVROPSKEM MEDIJSKEM SODELOVANJU.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj