Piše: C.R.

V nedeljo, 26. junija, so v Madridu potekale obsežne demonstracije, ki jih je organiziralo več kot 200 združenj civilne družbe, pod geslom “Tvegamo svoja življenja” v znak protesta proti novemu zakonu o splavu, ki bo omogočal splav od 16. leta starosti dalje brez dovoljenja staršev. Obsežne demonstracije pod geslom “Konec zakonov proti resnici in človeški naravi”, ki se jih je udeležilo med 20.000 in 100.000 ljudi, odvisno od vira, so se začele ob 12. uri na Glorieta de Bilbao in končale na Plaza de Colón. Tam je impozanten oder poskrbel za zaključek nastopov in govorov velikih osebnosti. Sonce nas je skoraj navpično obsijalo, potem ko je bilo nebo brez oblačka,

Dogodka so se poleg drugih predstavnikov združenj za življenje udeležili Jaime Mayor Oreja, član in promotor NEOS, Carmen Fernández de la Cigoña, direktorica Inštituta za družinske študije CEU in članica ACdP, Josep Miró, koordinator Skupščine združenj za življenje, svobodo in dostojanstvo, Juan Carlos Corvera, predsednik Educatio Servanda, in María San Gil, podpredsednica Fundacije Villacisneros in članica NEOS. San Gilova je poudarila, da je “sodba vrhovnega sodišča ZDA žarek upanja, da je to mogoče tudi v Španiji”. Številne kritike na račun vlade so razkrile vrsto procesov, ki jih ta ohranja z namenom razdejanja in družbenega preoblikovanja, pri čemer je najresnejši proces

Jaime Mayor Oreja je pojasnil, da so se to nedeljo odpravili na ulice, da bi povedali: “Dovolj je toliko zakonov, ki uničujejo človeško naravo”. Poudaril je tudi, da je “kultura življenja bolj živa kot kdaj koli prej” in da je “sodba vrhovnega sodišča ZDA element upanja”. Poudariti je treba napovedi tega velikega človeka, ki ima vedno prav. In vse to ob vladi, ki kaznuje življenje in narekuje “kulturo” smrti.

Šlo je za nepolitične demonstracije, čeprav je bilo mogoče videti nekatere pripadnike političnih strank. “Mislim, da je vedno pomembno podpirati zadeve najranljivejših in se zavzemati za pravico do življenja spričo vlade, ki na vsak način narekuje kulturo smrti. Raje živim v družbi, ki brani tiste, ki jih trenutno ne brani nihče,” je Abascal povedal za Europa Press, medtem ko se je udeležil pohoda in se fotografiral z udeleženci, ki so začeli skandirati ” predsednik, predsednik”.

Množičnih demonstracij so se udeležili tudi drugi člani stranke Vox, na primer Iván Espinosa de los Monteros, Rocío Monasterio in Jorge Buxadé. Udeležilo se jih je tudi na tisoče družin, otrok in starejših, na desetine duhovnikov in redovnic ter zaslužni škof El Callaa, José Luis del Palacio. Osrednja tema je bila zavrnitev zakonov, ki so v nasprotju z resnico in človeško naravo ter utemeljitev, da je splav zločin in da uničuje najpomembnejšo celico družbe, družino.

Ta članek je bil prvič objavljen na portalu EL CORREO DE ESPANA, našem partnerju v EVROPSKEM MEDIJSKEM SODELOVANJU.