Piše: A.S.

Nova švedska premierka Magdalena Andersson se kljub temu, da je na položaju le nekaj tednov, že sooča z možnim škandalom. Premierka iz vrst Socialnih demokratov naj bi namreč imela kot hišno čistilko zaposleno žensko iz Nikaragve, ki je na Švedskem nezakonito.

Dvajsetletno čistilko naj bi švedske migracijske službe iskale že od lanske jeseni, saj je zoper njo izdan nalog za deportacijo. Po naključju so policisti na njo naleteli v domu premierke v bližini Stockholma, ko so se odzvali na alarm, ki se je sprožil po nesreči. Premierka je rekla, da je prekinila pogodbo s čistilnim podjetjem on dodala, da naj bi ji iz podjetja zagotavljali, da vsi njihovi uslužbenci delajo po črki zakona.

Na račun premierke se sedaj vrstijo mnoge kritike iz strani opozicije. Sredinski politik Tobias Billstrom je ob tem opozoril, da je v Veliki Britaniji leta 2014 odstopil minister za migracije Mark Harper, ker je zaposlil čistilko, ki ni imela ustreznih papirjev.

Članek je bil najprej objavljen https://rodoljub.si/evropa/svedska-premierka-imela-kot-cistilko-zaposleno-nezakonito-priseljenko/

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj