Piše: C.R.

V petek, 1. aprila, je bil v Dohi opravljen žreb za svetovno nogometno prvenstvo, ki bo v Katarju potekalo od 21. novembra do 18. decembra. Katarski general Abdullah Al Ansari, ki je odgovoren za varnost turnirja in predsednik nacionalnega odbora za boj proti terorizmu, je ob tej priložnosti jasno povedal: emirat dopušča homoseksualne navijače, ki potujejo v podporo svoji ekipi, vendar jim prepoveduje, da bi propagirali LGBT. Medtem ko je FIFA (Mednarodna nogometna zveza) napovedala, da bo na stadionih dovoljeno izobešati mavrično zastavo, zastavo multiseksualnega gibanja, Katar sporoča, da bo vsaka mavrična zastava zasežena. V intervjuju za ameriško tiskovno agencijo Associated Press je general Al Ansari zatrdil, da je to zaradi njihove varnosti: “Če navijač na stadionu maha z mavrično zastavo in mu jo odvzamejo, ni zato, ker bi ga želeli užaliti, ampak ker ga želimo zaščititi. Če tega ne bomo storili, ga bo morda napadel kakšen drug gledalec.”

V državi, kjer je homoseksualnost zakonsko in versko prepovedana, je general opozoril: “Če želite izraziti svoje mnenje o LGBT, to storite v družbi, ki to sprejema. Če kupite vstopnico, to storite zato, da si ogledate nogometno tekmo, in ne zato, da bi demonstrirali. Potem ne boste prišli žalit celotne družbe.” Pravi, da ga ne zanima, kaj bodo ti čudni oboževalci počeli zasebno v hotelu: “Rezervirajte si sobo, spite skupaj, to ni naša stvar.” Nasprotno pa na stadionih in javnih mestih ne bodo dovoljene nobene demonstracije, nobeni vidni znaki spolne marginalnosti: “Za 28 dni svetovnega prvenstva ne moremo spreminjati zakonov ali vere.”

Ameriškemu novinarju, ki ga nato vpraša, ali ne gre za diskriminatorno politiko, general nedvoumno odgovori: “Sprašujem o mnenju manjšine proti večini. Težavo moramo obvladati, preden izbruhne in uide izpod nadzora.” Jasno je, da Katar gosti svetovno prvenstvo in ne homoseksualne parade. Gibanje LGBT tretirajo kot virus. Decembra lani so katarske oblasti v trgovinah zasegle igrače, češ, da so bile v nasprotju z vrednotami islama, ker so nosile barve mavrične zastave skupnosti LGBT.

Po tem izpovedovanju vere zdaj nestrpno pričakujemo odzive vseh zahodnih združenj, ki že leta skoraj fanatično podpirajo homoseksualni lobi.

 

Ta članek je bil prvič objavljen na portalu BOULEVARD VOLTAIRE, našem partnerju v EVROPSKEM MEDIJSKEM SODELOVANJU.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj