Piše: Bogdan Sajovic

Najmanj ena zapornica je zanosila, potem, ko so v Centralni kalifornijski ženski zapor premestili moškega zapornika, ki se identificira kot ženska.

S prvim januarjem letos je stopil v Kaliforniji v veljavo zakon, po katerem morajo uprave moških zaporov nemudoma omogočiti preselitev v žensko jetnišnico vsakemu moškemu zaporniku, ki se identificira kot ženska. Aplikantom se ni potrebno podvreči spremembi spola ali prijaviti za zdravniški poseg, zadostuje zgolj njegova izjava, da se čuti žensko. Prav tako ni omejitve glede vrste kaznivih dejanj, zaradi katerih so bili obsojeni. Tako so lahko v ženske zapore preseljeni tudi posiljevalci in morilci. Od januarja do avgusta letos je po novem zakonu v Kaliforniji zahtevalo premestitev v ženske zapore 261 »transžensk«.

Ni še sicer znano, ali je nosečnost, oziroma nosečnosti, saj naj bi zanosilo več zapornic, posledica posilstva ali sporazumnega spolnega odnosa, vsekakor pa se je uprava zapora znašla pred velikim problemom. »Za prvo silo« so vsem zapornicam razdelili kontracepcijske tablete. Seveda tudi »transženskam«, da se izognejo potencialnim tožbam zaradi diskriminacije.

Nekatere feministična združenja so že začela protestirati preseljevanju »transženskih« zapornikov iz moških v ženske zapore. Zaradi takšnih izjav se lahko nadejajo obtožb glede »transfobnosti« s strani prebujencev in ostalih kulturnih marksistov. Seveda pa ne gre pozabiti, da so bila feministična združenja dolga leta »ponosni zavezniki« LGBT srenje in so močno pripomogla k ustvarjanju progresivne blaznosti, katere posledica je tudi zgoraj omenjeni zakon.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj