Piše: Bogdan Sajovic

Uredništvo priljubljene mladinske revije »Teen vogue« je tudi skočilo na vlak kulturnega marksizma in pravičniške prebujenosti, zato v svoji zadnji številki poziva svojo ciljno publiko, generacijo Z, naj se angažira v izgradnji »socialistične prihodnosti«. Uredništvo meni, da kapitalizem ne deluje in da je socializem edini sistem, ki omogoča »življenje osvobojeno kapitalističnega izkoriščanja«.

Poziv je seveda višek hinavščine, saj je revija Teen vogue del multinacionalnega medijskega imperija Advance Publications Inc., ki ima letni prihodek okoli 2,4 milijarde dolarjev. Seveda imajo tudi uredniki revije posledično dohodke, ki tudi desetkrat presegajo »izkoriščane množice«, da o dohodkih vodstva konglomerata niti ne govorimo. Ampak pravičniška prebujenost je »in« in zato se kaviar socialisti kar razmetavajo, kdo bo bolj razsvetljen in sploh napreden. V besedah kakopak, ne v dejanjih.

Kajti medtem, ko filiale kot so Teen Vogue ali Reddit blejajo o »blagodatih socializma« in »ekonomski nepravičnosti kapitalizma«, pa vodstvo Advance Publicationos pripravlja novo strategijo, po kateri se bo v naslednjem petletnem obdobju v njihove blagajne nateklo še za 600 milijonov novih prihodkov, seveda iz žepov »ekonomsko izkoriščanih množic«. Čeprav kapitalizem kakor ne deluje in nima prihodnosti, kot razglaša Teen vogue.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj