Piše: C.R.

Maja lani je učitelj na dunajski šoli s pomočjo lutke “poučil” najmlajše učence o najmanjših podrobnostih spolnosti. Deklice so lahko pri pouku celo uporabljale svoje prste na ženski manekenki. Občinski organi so sprožili preiskavo.

Lani poleti je časnik Kronen Zeitung poročal, da je otroke zelo razburila učna ura spolne vzgoje v eni od dunajskih šol. Inštruktor je uporabil ženski maneken, da bi otrokom, starim od 6 do 10 let, izrecno razložil, “kaj je mogoče storiti”. Inštruktor je otrokom tudi povedal, da “dekleta lahko uporabljajo prste”. Nekateri otroci so bili razburjeni zaradi tega, kar so slišali, in jih je bilo sram.

Neki deček je učitelju rekel, da vsega tega ne želi poslušati, a so mu rekli, da mora. Starši so ga nato izpisali iz šole. Otrokovi starši so časopisu povedali, da bi bilo bolje, če bi njihov sin obiskoval drugo šolo.

Dodala sta, da je lekcija že imela posledice: eden od fantovih sošolcev se je prišel igrat z njunim sinom, kot že večkrat prej, vendar je tokrat poskušal njuni desetletni hčerki spustiti hlače.

Oče je časniku povedal, da so v šoli govorili tudi o uporabi kondomov, če nočejo imeti otroka, kar se mu zdi nerazumljivo, saj otroci ne vedo, kaj naj počnejo s temi stvarmi, saj so premajhni.

Peter Stippl, predsednik Avstrijskega psihoterapevtskega združenja, je informativni sestanek označil za popoln neuspeh. Kot je povedal za Kronen Zeitung, bi to otroke le prestrašilo in prizadelo njihov naravni prag sramu.

Pouk spolne vzgoje je treba vedno prilagoditi starosti in razvoju otrok. Psihologinja je izrazila upanje, da bodo starši sodelovali pri oblikovanju takšnih učnih ur, in pozvala k pazljivosti. Mestni svet je začel preiskavo.

Opozarjamo, da se je podobno dogajalo tudi v naši državi. Lezbično združenje Labris je s podporo Norveškega sklada za NVO v letih 2013-2014 v 19 ustanovah organiziralo 44 srečanj “Toplota in spoznavanje”, ki so zajela več kot 1.000 mladih.

V poročilu madžarskega združenja LGBT za leto 2012 je zapisano: »Tudi v tem osnutku nista bili omenjeni spolna usmerjenost in spolna identiteta. V skladu z našimi stališči, izraženimi med razpravo o NAT, smo si prizadevali tudi zagotoviti, da bosta spolna usmerjenost in spolna identiteta poudarjeni v učnih načrtih različnih predmetov.”

Poleg tega so na gimnaziji Illyés Gyula Gimnázium v Budaörs organizirali programe ozaveščanja, ne da bi o tem obvestili starše, kjer je imel predavanje transvestit, ki je pripovedoval svojo “življenjsko zgodbo in misli”. Sodelovanje naj bi bilo obvezno.

Po nedavni napovedi predsednika Jánosa Áderja, da bo referendum o zaščiti otrok potekal na isti dan kot parlamentarne volitve, 3. aprila, je več nevladnih organizacij LGBTQ in “pravic”, ki jih običajno podpirajo fundacije Georgea Sorosa, pozvalo svoje podpornike, naj na referendumu glasujejo neveljavno. V svoji izjavi so referendum označili za sovražen, nizkoten in osovražen do spolnih manjšin ter trdijo, da krši dostojanstvo oseb LGBTQ. Neveljavno glasovanje je po njihovih besedah zagotovilo, da “lahko na Madžarskem vsi živimo varno in enakopravno”.

Vir: Magyar Hirlap

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj