Piše: C.R.

Poziv ženskam, ki so jih na Silvestrovo v Milanu nadlegovale horde Severnoafričanov, naj se ne bojijo in naj vložijo obtožnico. In obtožnica zaradi preštevilnih napak in molka tistih, ki so “dovolili, da je v Milano prišla vojska priseljencev in jim vladala”. Tako se je izrazil Riccardo De Corato, lombardski svetnik za varnost, priseljevanje in lokalno policijo.

“Pozivam vsa dekleta in ženske, ki so na Silvestrovo med praznovanjem pred katedralo Duomo in na okoliških ulicah doživele nasilje, zlorabe in spolno nadlegovanje s strani skupin mladih tujcev, zlasti Severnoafričanov. Ne bojte se in povejte, kaj ste utrpeli,” je dejal De Corato in poudaril, da “tožilstvo, ki lahko računa na dragocen prispevek pomočnice tožilca Marie Letizie Mannelle, ki je obravnavala najbolj občutljive primere nasilja nad ženskami, odlično opravlja svoje delo pri odkrivanju storilcev teh skupinskih zločinov.”

De Corato meni, da so “izjave župana Sala, ki je incident komentiral šele po sedmih dneh, in izjave ministrice Lamorgesijeve, ki očitno ni vedela, kako učinkovito upravljati policijske službe v Milanu na silvestrovo, prepozne”. Po mnenju deželnega sveta je “nesprejemljivo, da je do teh incidentov prišlo na trgu Piazza Duomo, ki je najbolj nadzorovan in videonadzorovan trg v Italiji, tudi zaradi terorizma”. “Število agentov, ki sem ga že nekaj časa obsojal, ni bilo dovolj za boj proti množici severnoafriških kriminalcev, ki so nemoteno delovali. Toda vse to,” je dejal De Corato, “je bilo predvidljivo in v zvezi s tem ni bilo storjeno nič.

“Kaj nameravata Salo in Lamorgese storiti, da se kaj takega ne bi ponovilo?” je vprašal predstavnik FdI in poudaril, da so “ta kriminalna dejanja posledica neuspešne integracijske politike leve sredine, ki je omogočila, da je v Milano prišla vojska priseljencev, ki vladajo in delajo zločine, ne da bi se bali posledic. “Kje so feministke leve sredine ob teh barbarskih dejanjih mladih magrebskih moških nad ženskami? Zakaj molčijo? In Cerkev nima ničesar povedati o spolnem nasilju, ki se je dogajalo pred katedralo, ki predstavlja katolištvo po vsem svetu? Na srečo sta bila danes na glavni železniški postaji aretirana dva žeparja, ki sta napadla starejšega moškega. Kdo sta? Dva nezakonita Alžirca, stara 21 in 27 let. Kaj ti kriminalci počnejo v našem mestu?” je zaključil De Corato.

Ali kdo od vas verjame, da za temi etničnimi posilstvi ni tudi rasističnega ozadja? Menite, da je naključje, da sta se v Kölnu in Milanu zgodila pred cerkvami, ki so simboli krščanstva?

Videoposnetek:

Vir: VoxNews

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj