Piše: C.R.

Viktor Orbán je prvi dan jesenskega zasedanja madžarskega parlamenta povedal, da je balkanska migrantska pot znova prepolna in da Sorosove nevladne organizacije še naprej podpirajo migrante.

“Bruselj in Berlin še naprej streljata v hrbet Madžarski, ker se upira migracijam, vendar se ne bomo vdali in bomo kljub političnim pritiskom zaščitili meje,” je dejal predsednik vlade. “To, kar počne Bruselj, je izdaja.”

Predsednik vlade je razpravo o migracijah označil za izdajo Evrope in dodal, da razprava o migracijah razdira evropsko enotnost. Orbán je poudaril: “Bruselj je napadel našo državo, ker v javnem izobraževanju in medijih ne dovoljujemo spolne propagande.”

Zahteve Bruslja so nesmiselne in v nasprotju z madžarskim stališčem, da so za spolno vzgojo otrok odgovorni starši, je pojasnil predsednik vlade. “Naše stališče je jasno: ne bomo popustili pritiskom, končno besedo na referendumu pa bo imelo madžarsko ljudstvo.”

Dejal je, da so ljudje ogorčeni, ker jih Bruselj že izsiljuje in ne želi slišati mnenja madžarskega ljudstva.

“Pri nas o migracijah in zaščiti otrok odločajo ljudje, v Zahodni Evropi pa o tem ne odločajo ljudje, temveč elita. Kar zadeva demokracijo in pravno državo, bi moral vsak urediti svoj dom,” je dejal Orbán.

Vir: Magyar Nemzet

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj