Piše: Nicola De Felice

Katastrofa Raggijeve hunte

Osupljiva nesposobnost sedanje Raggijeve hunte (s tem je mišljena sedanja rimska županja Virginia Raggi iz Gibanja pet zvezd, op. p.) je očitna: Njeni različni oddelki, ki jih vodijo izkušeni komunisti ali liberalni sektaši, ki zagovarjajo podrejanje suverenih pravic Rimljanov psevdoekološki in globalistični ideologiji, so bili pri doseganju svojih ciljev neuspešni, kar je povzročilo družbeno, gospodarsko in identitetno negotovost, zaradi katere je Rim postal ena najbolj zapostavljenih prestolnic na svetu.

Kaj mora storiti politični voditelj

Cilj političnega voditelja mesta je lahko le razvoj in blaginja celotne skupnosti v njenih civilnih, verskih, jezikovnih, etičnih, gospodarskih, identitetnih in kulturnih značilnostih. Poleg tega ima Rim življenje, voljo in cilje, ki so močnejši in trajnejši od tistih, ki jih imajo posamezniki ali različne stvarnosti, ki so v danem trenutku njegov del. Kdor želi biti na čelu rimske uprave, ne sme zanemariti osrednjega pomena legitimnih življenjskih in varnostnih potreb državljanov, ki izhajajo iz stalnega moralnega in kulturnega dviga ter pravične porazdelitve bogastva sorazmerno z dosežki vseh članov skupnosti. Kdorkoli bo vodil Rim, bo moral najprej zaščititi pravice njegovih državljanov, hkrati pa se bo moral zavedati, da ima mesto 28 stoletij dolgo zgodovino.

Vsaka skupnost se uresničuje v svojem mestu tako, da z ustrezno uporabo instrumentov, ki so ji na voljo, prispeva k doseganju določenih ciljev, kot sta zlasti ohranjanje svobode in dostojanstva. Te potrebe ne predstavljajo nediferencirane edinstvenosti, temveč jih je mogoče predstaviti po lestvici pomembnosti, ki opredeljuje vitalne interese, tj. ohranitev bistvenih elementov Rima, kot so ohranitev njegove identitete in tradicije, kulturne in državljanske celovitosti ter nedotakljivosti njegovih prerogativ. Potem je tu varnost, ki jo je treba razumeti v najširšem pomenu pravice do mirnega in zakonitega življenja in se ne nanaša le na javni red, temveč tudi na socialno-ekonomske pogoje in razvoj, socialno pravičnost ter okoljsko in energetsko varnost.

Sledijo strateški interesi, tj. viri in vrednote primarnega pomena, katerih pomanjkljivo varstvo sicer ne ogroža obstoja Rima, lahko pa vpliva na njegov socialni, gospodarski in kulturni razvoj. Izvedba pomembnih dogodkov, kot so olimpijske igre ali širitev podzemne železnice, sta primera strateških interesov Rima, prav tako pa tudi realistična infrastrukturna politika, tako v središču kot na obrobju.

Nazadnje obstajajo pogojni interesi, ki so sestavljeni iz vseh koristi in vrednot, povezanih z določenim položajem. Eden od njih je odprava vsakršnega spodbujanja ali podpiranja nezakonitega priseljevanja.

Ko je na vrsti desni center….

V tem okviru se v okviru politične dinamike – značilne za fiziološki kompromis med težnjami mesta in razpoložljivimi viri – oblikujejo interesi Rima, tj. celota vrednot ter materialnih, gospodarskih, socialnih in kulturnih koristi za blaginjo in napredek rimskega ljudstva.

Če bi vodenje prevzela desna sredina, bi morala biti odgovorna za prepoznavanje tveganj, ki so jim ti interesi izpostavljeni, oziroma za sprejemanje ustreznih ukrepov za njihovo nevtralizacijo. Končno, konkretni ukrepi, ki jih je treba sprejeti za dosego natančnih varnostnih ciljev. Ti cilji bi morali biti rezultat desnosredinske politike, tj. resolucij, ki jih sprejemajo Svet in posamezne službe, da bi izvajali strategijo, ki varuje prihodnost Rima in blaginjo naših otrok.

 

Nicola De Felice je višji sodelavec Centra za študije Machiavelli. Kontraadmiral (v pokoju), nekdanji poveljnik rušilcev in fregat, je opravljal pomembne diplomatske, finančne, tehnične in strateške funkcije v obrambnem štabu in mornarici doma in v tujini, na morju in na kopnem, pri čemer se je zavzemal za uporabo tehnik v korist italijanske obrambne in varnostne politike.

Vir: Facebook

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj